Einde van ‘the process’: Vincent Kompany vertrekt bij Anderlecht, akkoord met Burnley

 © Belga

Vincent Kompany (36) vertrekt bij Anderlecht. De wegen tussen de voormalige Rode Duivel en de club van zijn hart scheiden na drie seizoenen. In onderling overleg, zo benadrukt paars-wit.

Jurgen Geril, Pieter-Jan Calcoen, Vincent Van Genechten

“De club en de coach hebben samen het afgelopen seizoen geanalyseerd en de toekomstplannen besproken. Daarbij is gezamenlijk beslist om de wegen te laten scheiden. Dit gebeurt met veel wederzijds respect en dankbaarheid voor wat er samen bereikt werd”, klinkt het. “De club wil Vincent Kompany oprecht al het beste wensen in zijn verdere carrière als coach. Hij was, is en blijft een icoon van de club en zal altijd een thuis vinden bij Royal Sporting Club Anderlecht.”

“Vandaag overheerst maar één gevoel: ik ben fier dat ik dit nieuwe hoofdstuk ben kunnen starten bij de club van mijn hart. Ik ben nu speler en coach van RSC Anderlecht geweest, maar ik blijf vooral een trouwe supporter van paars-wit”, aldus Kompany zelf.

Volgens CEO Peter Verbeke was Kompany een essentieel onderdeel van de heropbouw van het vernieuwde Anderlecht. “Hij heeft professionalisering en expertise bijgebracht en is ook belangrijk geweest in de ontwikkeling van jonge spelers. De club zal op deze fundamenten verder bouwen.”

“De club en de coach mogen trots zijn op de samenwerking”, vult voorzitter Wouter Vandenhaute aan. “Ik heb alle vertrouwen in ons beider toekomst. Vincent Kompany zal ook zonder RSC Anderlecht slagen, en RSC Anderlecht zal ook zonder Vincent Kompany slagen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Burnley

Dit betekent niet dat Kompany straks werkloos wordt. De voorbije weken, dagen en uren werd hij aan meerdere clubs gelinkt. De interesse van Burnley is al weken bekend, dan lonkte ook Wolfsburg en finaal was het Borussia Mönchengladbach dat nog eens stevig aan zijn mouw trok.

De strijd lijkt echter te worden gewonnen door het Engelse Burnley. De ploeg degradeerde wel naar de Championship en herschikt zijn financiën, maar blijft ambitieus. Volgens bepaalde bronnen is er ondertussen een mondeling akkoord met Kompany. Hij moet The Clarets weer naar de Premier League leiden en kan ook opnieuw in Engeland gaan wonen op een uurtje van Manchester. Dat is wat zijn gezin prefereerde. Het is nu afwachten of het mondelinge akkoord geofficialiseerd wordt.

Kompany keerde in 2019 als speler-coach teru naar Anderlecht en nam een jaar later definitief over als hoofdtrainer. Sindsdien coachte hij paars-wit in 90 wedstrijden. Goed voor 41 zeges, 30 draws en 19 verliespartijen, maar géén prijs. Intussen wordt Union-trainer Felice Mazzu genoemd als zijn opvolger.

 

 ©  Hans Lucas via AFP

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten