Vegan worst, taco’s of asperges op z’n Gents? 5 tips om vanaf vandaag te smullen op het eetfestival Gent Smaakt

 ©  IF

Gent -

Het hele Hemelvaartsweekend lang wordt de Gentse binnenstad omgetoverd tot een groot culinair festival. Om de keuze tijdens ‘Gent Smaakt’ een beetje te vergemakkelijken, selecteerde De Gentenaar op elk plein alvast een eetkraam waar het smullen is.

Lotte Ruysschaert

Lys D’Or op Chef’s Island

De Stadshal verandert in ‘Chef’s Island by Gault & Millau’. Je ziet er topchefs aan het werk, waaronder Ignace Wattenberge van Lys D’Or. Hij brengt een Belgisch-Franse keuken op hoog niveau. Onder de Stadshal maakt hij ‘asperges op z’n Gents’ klaar.

 © Lys D’Or

Le Seitanist op Klein Turkije

Klein Turkije spitst zich toe op lokale (bio) producten, waaronder de veganistische worsten van Le Seitanist. Naar Gent Smaakt brengen ze enkele van hun beste worsten mee. Onder andere de Spicy Alexander aperitiefworst en een worst met kruiden uit het Midden-Oosten zijn te koop.

 © Le Seitanist

What The Food op het Goudenleeuwplein

Lokale streetfood vind je op het Goudenleeuwplein. Daar staat ook een kraam van What The Food, een Gents vegan cateringbedrijf dat bekend werd door ingevroren veganistische maaltijden. Op Gent Smaakt serveren ze taco’s, met onder andere chorizo tofu of knapperige bloemkool. Ook cocktails kan je er krijgen.

 © What The Food

Rabot Dumpling House op de Korenmarkt

De Gentse wereldkeuken verzamelt op de Korenmarkt. In de kraam van Rabot Dumpling House vind je authentieke Nepalese dumplings, die gestoomd, gebakken of gefrituurd worden. Een gepaste saus wordt erbij geserveerd. Ook dumplings uit andere Aziatische landen zijn er te vinden, zoals Japan, Korea, China en India.

 © Rabot Dumpling House

Tartisan op de Poeljemarkt

Een bezoek aan Gent Smaakt kan je afsluiten met een zoetigheid van Tartisan op de Poeljemarkt. Je vindt er gebak met oog voor detail. Zowel een gewaagde combinatie van smaken, als een klassieke taart zoals frangipane, zijn de specialiteiten van bakster Nele.

 © Tartisan

INFO: Gent Smaakt, van 26 tot en met 29 mei, www.gentsmaakt.be.

LEES OOK: Kinderen baas tijdens culinair festival Gent Smaakt

Aangeboden door onze partners