Johnny Depp neemt woord na getuigenis Kate Moss op proces: “Niemand is perfect, maar ik heb nooit seksueel geweld gebruikt”

 © Reuters

De zesde en waarschijnlijk ook laatste week van het proces tussen het voormalige acteurskoppel Johnny Depp (58) en Amber Heard (36) is volop aan de gang. Woensdag kwam supermodel Kate Moss getuigen en nam ook Depp zelf nog eens het woord.

sgg, gjs

Even ter herinnering: het Hollywoodproces tussen de twee acteurs begon bij een opiniestuk naar de hand van Heard in de Amerikaanse krant The Washington Post. Daarin schreef ze het slachtoffer te zijn geweest van huiselijk geweld. De naam van haar ex-partner Johnny Depp kwam daar niet in voor, maar het stuk bracht hem toch veel schade toe, volgens de acteur. Zo verloor hij onder meer filmrollen en keerde de publieke opinie zich tegen hem. Depp klaagt Heard daarom aan voor 50 miljoen dollar wegens laster. Heard probeerde de zaak te laten seponeren, maar dat lukte niet. Ze besloot een tegenklacht voor laster voor 100 miljoen dollar in te dienen omdat de advocaat van Depp haar een leugenaar had genoemd in de pers. De twee aanklachten worden tijdens dit proces behandeld.

LEES OOK. Waarom de advocaat van Depp net geen gat in de lucht sprong toen Heard het plots over Kate Moss had

Het voormalige supermodel Kate Moss (48) stond woensdag op de getuigenlijst. Zij had in de jaren ‘90 een relatie met Depp en werd opgeroepen om duidelijkheid te scheppen over het gerucht dat de acteur haar destijds van de trap duwde.

Ben Chew, de advocaat van Depp, vroeg haar naar een vakantie in Jamaica en vroeg of er tijdens die vakantie iets significant gebeurde. “Er was een regenstorm. Johnny vertrok eerst uit onze kamer. Toen ik de kamer uitging, gleed ik uit en viel ik van de trap. Ik heb toen mijn rug gekwetst. Ik schreeuwde omdat ik pijn had”, zei Moss. “Johnny rende terug en droeg me naar de kamer. Daarna zorgde hij voor medische hulp.”

Chew: “Duwde hij u?”Moss: “Nee.”Chew: “Heeft hij u ooit van de trap geduwd?”Moss:“Hij heeft me nooit geduwd, geschopt of van een trap gegooid.”Chew: “Heeft u ooit eerder tijdens een proces getuigd?” Moss: “Nee.”

Daarmee zat het verhoor van Kate Moss er na enkele minuten al op. Het team van Amber Heard besloot geen vragen te stellen.

Depp aan het woord

Iets later nam Johnny Depp zelf weer plaats op de getuigenbank, op vraag van de advocaten van Heard. De acteur kreeg er onder meer vragen over de film Aquaman, en of hij effectief geholpen heeft om Amber Heard daar een rol in te bezorgen. “Er was mogelijk een probleem omdat de film in Australië opgenomen zou worden (waarom verduidelijkte hij niet, nvdr), en Warner Bros maakte zich daar zorgen om. Dus ben ik met hen gaan praten. Uiteindelijk kreeg Amber de rol, ik vermoed dat ik hun zorgen weggewerkt heb.”

De beweringen van Heard dat Depp in maart 2015 in Australië acht tot tien MDMA-pillen in één keer nam, deed hij af als onzin. “Ik heb nog maar zes of zeven keer in mijn leven MDMA genomen. Maar zoveel in één keer, dat is nooit gebeurd. Anders was ik dood geweest. Daar ben ik vrij zeker van.”

Verder ging het over de vingerblessure die hij in maart 2015, opnieuw tijdens de fameuze vakantie in Australië, opliep. “Amber heeft een wodkafles naar mij gegooid terwijl mijn arm leunde op een marmeren toog”, zei hij. “De eerste fles vloog vlak langs mijn hoofd. De tweede heeft mijn hand geraakt.”

Heard

De advocaten van Heard vroegen Depp ook hoe het was om te luisteren naar de getuigenis van Heard. “Waanzinnig”, antwoordde hij na een lange pauze. “Het is waanzinnig om zulke afschuwelijke beschuldigingen van geweld, seksueel geweld, dat ze aan mij toeschrijft te aanhoren. Ik denk dat niemand ervan geniet om zichzelf binnenstebuiten te keren en de waarheid te vertellen, maar soms moet je omdat het niet meer onder controle is.” Waarop hij opnieuw een pauze laat. “Verschrikkelijk. Belachelijk. Vernederend. Belachelijk. Pijnlijk. Wild. Onvoorstelbaar brutaal, wreed en alles... vals. Allemaal vals. Niemand is perfect, zeker niet, maar ik heb nooit mijn leven seksueel geweld of fysiek misbruik gepleegd.”

Daarna mochten ook de advocaten van Depp hun cliënt nog even aan de tand voelen. Ze halen onder meer het bericht van Heard aan waarin de acteur lelijke dingen over Heard stuurt naar zijn agent. “Ik was toen totaal in shock over wat met mij aan het gebeuren was, met al die valse informatie uit dat artikel. Wanneer je beschuldigd wordt van vreselijke zaken die je niet gedaan hebt, dan word je daar kwaad van”, zei Depp. “Maar niet in die mate dat je iemand zou verwonden. Ik was plots uitschot en ik wist niet waarom. Dus ja, ik was kwaad.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten