Verdachten poging doodslag met bus lachgas in Affligem blijven in de cel

 

 ©  Politiezone Mechelen-Willebroek

De drie mannen uit Anderlecht die op 9 mei opgepakt werden nadat ze het weekend voordien betrokken waren bij een gewelddadig incident in het Vlaams-Brabantse Affligem, blijven nog minstens een maand in de cel. Dat heeft de Brusselse raadkamer woensdag beslist. De drie zijn in verdenking gesteld voor poging doodslag omdat één van hen een man op het hoofd zou hebben geslagen met een bus lachgas.

Bron: BELGA

De feiten deden zich voor in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 mei. De drie Anderlechtenaren waren op weg met de wagen en hadden al enkele shots lachgas ingeademd, toen ze aan een rood verkeerslicht naast een andere wagen met drie inzittenden stopten. Om een nog onduidelijke reden begonnen de bestuurders van beide wagens elkaar uit te dagen, waarna het tot een achtervolging kwam. 

Op het grondgebied van Affligem stopten beide wagens, en kwam het tussen de inzittenden tot een vechtpartij. De bestuurder van de wagen met de Anderlechtenaren zou daarbij de bestuurder van de andere wagen met een fles lachgas tegen het hoofd hebben geslagen. Die bleef zwaargewond op de grond liggen, waarna de drie Anderlechtenaren het hazenpad kozen.

Het slachtoffer werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis, waar zijn toestand zich intussen zou gestabiliseerd hebben. De Anderlechtse bestuurder werd op 8 mei al opgespoord op basis van de nummerplaat van zijn voertuig, en opgepakt. Zijn twee kompanen boden zich vervolgens op maandag 9 mei met hun advocaat aan bij de politie.

De drie werden in verdenking gesteld en onder aanhoudingsbevel geplaatst voor poging doodslag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten