Club-coryfeeën Jan Ceulemans en Franky Van der Elst reageren op keuze voor Carl “de man van het huis” Hoefkens: “Grote verrassing”

De voorbije weken coachte Hoefkens al als een T1, nu wordt hij ook T1. ©  Isosport

Met Carl Hoefkens zet Club Brugge zijn traditie voort om oud-spelers aan te stellen als hoofdtrainer. Hoefkens wordt al de dertiende Club-trainer die zelf nog voor blauw-zwart voetbalde. “Als je hem de voorbije weken bezig zag langs de zijlijn, was dat wel al een indicatie”, lacht Ceulemans. “Al is het toch een grote verrassing voor mij.”

Jochen Henrioulle

Ook Franky Van der Elst had de keuze voor Hoefkens niet zien aankomen. “Ik vind het wel een moedige keuze van Club. Ze kiezen voor een jonge, beloftevolle trainersstaf, maar ook eentje met weinig ervaring. Ik ben wel erg benieuwd wat dat gaat geven.”

Geen tussenstap

Van der Elst is niet de enige Club-coryfee die de promotie van Hoefkens niet had verwacht. “Toen enkele maanden geleden de speculaties begonnen dat Schreuder zou vertrekken, was er niemand die aan Hoefkens dacht”, merkt Ceulemans op. “Maar hij is, net als Philippe Clement, wel een man van het huis.”

Al moet Hoefkens – in tegenstelling tot Clement – geen tussenstap maken bij een kleinere club voor hij hoofdtrainer van Club Brugge wordt. “Ze moeten dus bij Club toch van oordeel zijn dat Hoefkens nu al verder staat dan Clement toen”, besluit Van der Elst.

Hoefkens speelde zelf nog 166 wedstrijden voor Club. ©  BELGA

Hoofdtrainer toch iets helemaal anders

“Hoefkens zit al wel enkele jaren bij Club”, bedenkt Ceulemans. “Hij werkte zich op via de U18 en de beloften, dus ze zullen in Brugge zijn kwaliteiten en persoonlijkheid wel goed kunnen inschatten. Dat ze hem dan aanstellen als trainer, betekent ook wel dat ze vertrouwen hebben in hem.”

Al plaatst Van der Elst daar wel een bedenking bij. “Voor een groep staan als T1 is toch niet hetzelfde als wat hij tot nu toe heeft gedaan. Bij Club zullen ze er wel een goed zicht op hebben, maar hoofdtrainer worden is toch iets helemaal anders dan assistent-trainer of tussenpersoon voor de jongere spelers zijn.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten