Voetbal Eindronde 1ste nationale 

FC Knokke 2 - FC Luik 1

FC Knokke speelt scherprechter en helpt Dender aan de titel na 2-1 zege tegen FC Luik.

In een matige eerst helft kreeg Luik na 3’ de beste kans via Perbet, maar Dhoest tikte knap in hoekschop. Iets later haalde Mouhly de achterlijn, maar Dhoest stond opnieuw paraat. Luik had het lastig met de balvaste Atteri en Knokke kwam er een aantal keer goed uit. De grootste kans kwam er na een hoekschop van Mouhly, maar Bustin kopte over. Na de pauze draaide Mariën zich knap weg en bereikte de vrijstaande Atteri die de 1-0 tegen de touwen kopte. In het slot vertrok Binst alleen op doel, maar hij werd onderuitgehaald door doelman Debaty. Vanraefelghem twijfelde niet en maakte er vanop de stip 2-0 van. Vlak daarna viel de bal voor de voeten van Prudhomme die de 2-1 staalhard binnenschoot. (av)

SCHEIDSRECHTER: Ermaild Mataj 

DOELPUNTEN:  51’ Atteri 1-0, 85’ Vanraefelghem (str.) 2-0, 87’ Prudhomme 2-1. 

FC KNOKKE: Dhoest, Vervaque, Vanraefelghem, Cassaert, Buysse, Neyts, Bailly, Ackx (58’ Van Den Bossche), Mariën (83’ Van Walle), Vandewalle (76’ Binst), Atteri 

FC LUIK: Debaty Van Den Ackerveken, Lambot, Bustin, D’Ostilio (46’ Ronvaux, 62’ Mouchamps), Rôdes, Reuten, Mouhly (74’ Prudhomme), Bruggeman, Lallemand, Perbet (70’ Cavelier) 

GELE KAARTEN:  57’ Bailly, 64’ Reuten, 65’ Bustin, 79’ Vervaque, 85’ Debaty, 90’ Atteri. 

Aangeboden door onze partners