Vrouw (41) in levensgevaar na frontale botsing op bestelwagen: “Ze week plots van haar baan af”

De blauwe Volkswagen belandde na de harde klap tegen de vangrail en is volledig verwoest.

De blauwe Volkswagen belandde na de harde klap tegen de vangrail en is volledig verwoest. © lvw

Lichtervelde -

Een 41-jarige vrouw uit Lichtervelde is dinsdagavond frontaal gebotst op een grijze bestelwagen in de Koolskampstraat. De bestuurster moest na de harde klap uit haar voertuig bevrijd worden en werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. De man die in de bestelwagen zat, raakte lichtgewond. Volgens getuigen week de vrouw van haar rijvak af.

Levi Verbauwhede

Iets voor 23 uur dinsdag vond een zwaar ongeval plaats in de Koolskampstraat in Lichtervelde. Tussen de Diksmuidseboterweg en het kruispunt van de Slunsjestraat met de Fonteinestraat liep het volledig mis.

Een 41-jarige vrouw was op weg naar haar huis in Lichtervelde, maar voerde volgens ooggetuigen plots een manoeuvre uit waardoor ze van haar rijvak afweek. Daardoor knalde ze frontaal op een bestelwagen die uit de andere richting kwam. De blauwe Volkswagen Polo van de vrouw werd weggeslingerd en belandde tegen een vangrail in de berm. De grijze Mercedes Sprinter, die een BMW transporteerde op zijn aanhangwagen, kwam tot stilstand in het midden van de weg. (lees verder onder de foto)

De vrouw uit Lichtervelde botste frontaal op deze grijze bestelwagen C.B. uit Pittem

De vrouw uit Lichtervelde botste frontaal op deze grijze bestelwagen C.B. uit Pittem © lvw

De andere voertuigen konden een kettingbotsing nipt vermijden en alarmeerden meteen de hulpdiensten. De bestuurder van de bestelwagen, autohandelaar C. B. uit Pittem, raakte lichtgewond en kon zelfstandig zijn voertuig verlaten. Hij sprak over pijn aan de borst en werd voor verder onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

De vrouw was er veel erger aan toe. Ze zat gekneld in haar voertuig en kermde het uit van de pijn. Terwijl de hulpdiensten onderweg waren, sprong een brandweerman uit Gistel die wat verder reed te hulp. Hij diende de eerste zorgen toe en probeerde de dame los te maken. (lees verder onder de foto)

Het voertuig van de vrouw werd volledig verwoest tijdens de harde klap, via een dakoverslag wist de brandweer de bestuurster te bevrijden

Het voertuig van de vrouw werd volledig verwoest tijdens de harde klap, via een dakoverslag wist de brandweer de bestuurster te bevrijden © lvw

Omdat de vrouw veel pijn had aan haar nek- en ruggenwervels, nam hij geen verdere risico’s. De brandweer van Lichtervelde maakte het dak van de wagen met hydraulische kniptangen open om de bestuurster te bevrijden. “We moesten heel voorzichtig te werk gaan om geen bijkomende letsels te veroorzaken”, vertelt officier Johan Vandeputte.

“Na een half uur konden we haar op een stabiele manier uit het voertuig halen.” Een MUG-team diende haar nadien de eerste zorgen toe. Ze werd in kritieke toestand afgevoerd naar het AZ Delta in Roeselare.

De blauwe Volkswagen en de grijze Mercedes Sprinter, met een BMW op de aanhangwagen, moesten na het ongeval getakeld worden. De straat lag bezaaid met brokstukken en werd grondig gereinigd. De Koolskampstraat was dinsdagavond meer dan twee uur plaatselijk afgesloten voor alle verkeer.

De brandweer was lange tijd in de weer om het wegdek vrij te maken, de Koolskampstraat werd meer dan twee uur afgesloten voor alle verkeer

De brandweer was lange tijd in de weer om het wegdek vrij te maken, de Koolskampstraat werd meer dan twee uur afgesloten voor alle verkeer © lvw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten