Rotterdam likt wonden na voetbalrellen: 72 aanhoudingen en twee agenten gewond

 

 ©  AFP

Na een nacht met hevige rellen is de rust teruggekeerd in Rotterdam. De politie heeft woensdagavond na de verloren wedstrijd van Feyenoord tegen AS Roma in Rotterdam 72 mensen opgepakt . Op meerdere plekken in de stad was het onrustig.

Bron: telegraaf

De ordediensten voerden charges uit en op de Coolsingel en het Hofplein in het centrum van Rotterdam werden waterkanonnen ingezet om de straten leeg te krijgen. Relschoppers gooiden met vuurwerk en fakkels en agenten werden bekogeld met stenen, glazen en flessen. Twee agenten raakten lichtgewond toen ze getroffen werden door een glas en een steen.

LEES OOK. Cyriel Dessers zwaar teleurgesteld na verloren Conference League: “19 keer doe je bijna alles goed, en dan één foutje in de finale…”

Winkelramen werden vernield. 

Winkelramen werden vernield. ©  AFP

Vernielingen

Volgens een politiewoordvoerder waren er op verschillende plaatsen opstootjes en vechtpartijen in de stad. In met name het centrum waren veel zware vuurwerkknallen te horen. De relschoppers richtten ook “flinke vernielingen” aan, aldus de woordvoerder. Onder meer een tram en een bus raakten beschadigd.

LEES OOK. Heftige beelden: hooligans Feyenoord en Roma clashen voor Conference League-finale, minstens 30 gewonden en 80 fans het land uitgezet

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit en roept omstanders op om camerabeelden te delen, zodat meer relschoppers kunnen worden geïdentificeerd.

Rond 01.00 ’s nachts keerde de rust terug in de stad.

 

 ©  AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten