Exit Joao Almeida: nummer vier in algemeen klassement moet uit Giro stappen na positieve coronatest

 ©  EPA-EFE

Joao Almeida start donderdag niet meer in de Ronde van Italië. De 23-jarige Portugees van UAE Team Emirates heeft positief getest op het coronavirus.

jswk, hc

Een serieuze domper voor Almeida, zeker omdat hij bezig was aan een meer dan degelijke Giro. De Portugees stond vierde in het algemeen klassement op 1’54” van leider Richard Carapaz en leidde het jongerenklassement. Alle renners achter hem schuiven nu een plaatsje op, waardoor Vincenzo Nibali aan de achttiende rit begint als vierde op 5’48” van de leider. De Brit Hugh Carty duikt de top tien binnen en de witte trui van Almeida gaat naar Juan Pedro López, de jonge Spanjaard die negen dagen in het roze reed.

Hevige keelpijn

“Almeida werd afgelopen nacht wakker met hevige keelpijn”, legt de ploegdokter uit. “En de coronatest gaf een positief resultaat. We passen de regels strikt toe. We zullen alles ontsmetten en de andere renners zullen in aparte kamers slapen om onze contacten te beperken.” Voorlopig testten alle andere renners en stafleden bij Team UAE negatief.

“We zijn natuurlijk heel ontgoocheld, want Joao en het team deden het uitstekend”, zucht ploegleider Mauro Gianetti. “Onze doelen waren het podium en de jongerentrui en we deden nog volop mee om dat allebei te bereiken. Het is slecht nieuws, maar dit is de realiteit waarin we al twee jaar leven. We moeten het accepteren en we moeten doorgaan. Het belangrijkste is nu dat Joao snel recupereert.”

Stand in de Giro voor rit 18:

1. Richard Carapaz (COL) in 73u19’40”

2. Jai Hindley (AUS) +3”

3. Mikel Landa (SPA) +1’05”

4. Vincenzo Nibali (ITA) +5’48”

5. Pello Bilbao (SPA) +6’19”

6. Jan Hirt (TSJ) +7’12”

7. Emanuel Buchmann (DUI) +7’13”

8. Juan Pedro López (SPA) +12’27”

9. Domenico Pozzovivo (ITA) +12’30”

10. Hugh Carty (GBR) +17’03”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten