Scooterrijders achtervolgen gezinswagen: bestuurder raakt gewond na klap met helm

 

 ©  Shutterstock

Een zestiger is woensdagnamiddag in Grâce-Hollogne, in de provincie Luik, gewond geraakt bij een woordenwisseling met verschillende scooterrijders op de openbare weg. De man riskeert blijvende arbeidsongeschiktheid na een verwonding aan de rug.

evdgBron: BELGA

De zestiger was samen met zijn echtgenote en vijfjarige kleindochter met de wagen onderweg in Grâce-Hollogne, toen drie lieden op twee scooters hen wilden inhalen.

In een straat met meerdere bochten was de autobestuurder voorzichtig, maar de scooterrijders achter hem werden ongeduldig, gingen naast de auto rijden en schopten en sloegen tegen het koetswerk.

De zestiger probeerde vervolgens nog om van de scootterrijders weg te rijden, maar die volgden hem tot aan zijn woning. De man stapte uit zijn wagen en kreeg een klap met een helm van een van de scooterrijders. De man, die al rugklachten had, viel op zijn rug op de grond. Hij is twee maanden arbeidsongeschikt, maar dit zou blijvend kunnen zijn, zo meldt het parket van Luik.

De dader kon ter plaatse opgepakt worden door de lokale politie. Het gaat om een 29-jarige man uit Saint-Nicolas, die al gekend was voor feiten van weerspannigheid en verkeersovertredingen. Hij werd donderdagochtend voorgeleid bij een onderzoeksrechter.

De twee andere scooterrijders werden niet opgepakt, maar zullen vervolgd worden voor kwaadwillige verkeersbelemmering.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten