Basketbal BNXT League Play-Offs

Senne Geukens:  “Verhaal van net niet”

Geukens.

Geukens. © GVG

Okapi ging in de Leuvense Sportoase met 74-66 de boot in en kon de scheve situatie na de heenmatch (71-73) niet recht zetten waardoor het seizoen er helemaal op zit.

Voor Senne Geukens betekende de nederlaag in Leuven zijn slotmatch na zes jaar in de Aalsterse kleuren. “Het werd een verhaal van net niet. Leuven nam meteen het voortouw, maar we bleven in de buurt. Enkele ongelukkige calls en verkeerde beslissingen gaven de doorslag. Leuven geldt als één van de revelaties van dit jaar, maar we bewezen met hun te kunnen wedijveren.”

Ploeg van het hart

Geukens trad de jongste maanden nadrukkelijk op de voorgrond nadat hij zijn transfer aankondigde naar Donza. “Ik ben tevreden over mijn play-offs. Dat staat los van mijn vertrek naar Donza, waar ik als speler en jeugdcoach aan de slag ga. Ik kreeg de voorbije maanden meer speelminuten waardoor ik beter mijn stempel kon drukken. Dat gold ook voor Popovic, hij bloeide open nadat hij meer speelkansen kreeg. In Leuven konden we opnieuw rekenen op een herstelde Shavon Coleman, die de lijn van zijn sterke play-offs doortrok. Ik verlaat met Okapi de ploeg van mijn hart. Ik hoop dat Okapi een competitieve ploeg op de been kan brengen en de jongeren zich verder ontwikkelen. Je ziet me zeker nog terug in het Forum.”

Coach Thomas Crab analyseerde de nederlaag. “Leuven ons meteen onder druk. We vochten nog terug tot op twee minuten, maar toen ontbrak het ons aan energie. De ploeg leek leeggespeeld.” (rwd)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten