Keumgang Diest pakt veertien Belgische titels in Brussel

De Diestse kampioenen met links hoofdttrainer Jeffrey Excelmans en rechts nationale trainer Jelle Vicca.

De Diestse kampioenen met links hoofdttrainer Jeffrey Excelmans en rechts nationale trainer Jelle Vicca. © if

In het nationaal kampioenschap op de campus van de VUB deed Keumgang Diest het erg knap, zowel zaterdag bij de poomsae (vaste bewegingen) als zondag bij de sparring of kyorugi, de olympische discipline. Tussen zeshonderd atleten pakte de club veertien gouden medailles. Een record.

Bij de poomsaes zaterdag werd Aerin Vandenborght (hoge gordel van 9 tot 11 jaar) nationaal kampioen. Knappe prestatie voor haar eerste deelname aan een BK. Maité Versavel pakte zilver bij de meisjes dangradan van 15 tot 17 jaar. Ook knap na haar operatie en enkele maanden revalidatie.

Zondag namen 23 Diestse atleten deel. Met geweldige resultaten. Keumgang pakte dertien titels plus vijf zilveren en drie bronzen medailles. Voorts won Diest het clubklassement en kroonde het zich ook als team tot Belgisch kampioen.

Goud was er voor Alicia Badji, Amélie Van Passel, Ella Frederickx, Fenne Steenaerts, Guillaume Van Passel, Hanne Waerzeggers, Jolisa Laleman, Liam Preuveneers, Marco Gergely, Milan Andries, Noa Beckers, Sérina Badji en Troy Cammaerts. Zilver was er voor Elien Rabaut, Ferre Boons, Hannah Laenens, Shako Bakir en Tinne Waerzeggers, brons voor Elias Van Kets, Jesse Van Vulpen en Maud Vaninbroukx. Andres Cammaerts en Loïs Van Wesemael vielen net naast het podium.

“De totale medaillebuit was 23”, zegt hoofdtrainer Jeffrey Excelmans. “Nooit waren we zo succesvol in een BK. We zijn erg tevreden dat we zowel in het stijlgedeelte als in de sparring zoveel succes hadden. Veel jonge talenten konden zich meten met de rest van het land en lieten zien dat ze klaar zijn voor de toekomst. Ook onze jonge trainers ontwikkelen zich knap om onze atleten op de best mogelijke manier te begeleiden.” (job)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten