“Zes maanden zonder voorste kruisband gespeeld, nog nooit zo afgezien”: Zlatan Ibrahimovic doet zijn verhaal na nieuwe knieoperatie

 ©  ISOPIX

AC Milan heeft woensdag bekendgemaakt dat Zlatan Ibrahimovic de komende zeven tot acht maanden aan de kant staat. De veertigjarige Zweed werd in het Franse Lyon geopereerd aan de voorste kruisband van zijn linkerknie. De ingreep stond al een tijdje gepland.

Bron: BELGA

Ibrahimovic sukkelde immers al het hele seizoen met de knie. Hij kwam nog tot 23 competitieduels (8 goals), maar speelde geen hoofdrol in de eerste titel van de Rossoneri in elf jaar. Zondag mocht hij zo’n 20 minuten meedoen in de kampioenswedstrijd bij Sassuolo (0-3). Het laatste half jaar speelde hij naar eigen zeggen zonder voorste kruisband.

“Ik had in mijn gedachten slechts één doel: mijn teamgenoten en de trainer kampioen van Italië maken, want dat had ik ze beloofd”, schreef Ibrahimovic op Instagram. “De afgelopen zes maanden heb ik zonder voorste kruisband in mijn linkerknie gespeeld. Zes maanden lang had ik een gezwollen knie. Ik kon slechts tien keer met de groep meetrainen. Ik heb meer dan twintig injecties laten zetten. De knie is iedere week ‘geleegd’. Iedere dag nam ik pijnstillers. Vanwege de pijn heb ik de afgelopen zes maanden amper geslapen. Ik heb nog nooit zoveel geleden op en naast het veld. Ik heb iets onmogelijks mogelijk gemaakt. Nu heb ik een nieuwe kruisband en een nieuwe trofee.”

Het is afwachten wat Ibrahimovic komend seizoen zal doen. Zijn contract bij Milan loopt immers eind juni af. Italiaanse media meldden dat de veteraan mogelijk een prestatiegericht contract voor een jaar krijgt.

De Zweed keerde in januari 2020 terug bij AC Milan. Eerder was hij tussen de zomers van 2010 en 2012 al actief bij de topclub uit Milaan. Hij maakte er de vorige landstitel in 2011 mee.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten