Pierre-Antoine Gillet verklaart nieuwe zege: “Verschil vooral in verdediging”

Oostende-Mechelen: Shizz Alston kan Pierre-Antoine Gillet niet afstoppen.

Oostende-Mechelen: Shizz Alston kan Pierre-Antoine Gillet niet afstoppen. © BELGA

Met agressief spel op basis van een intense verdediging en een dominantie in de rebounds legde een scherp Oostende de match voor de rust (50-30) in zijn beslissende plooi. Een dapper Mechelen won het derde en vierde kwart met een miniem verschil, maar de comfortabele voorsprong kwam nooit in gevaar.

Peter Rossel

“Het staat slechts 2-1”, bleef coach Dario Gjergja rustig. “Maar ik zag ook naïeve balverliezen in de tweede helft. Bij een voorsprong van 23 punten (55-32) begonnen we zaken te forceren. In het vierde kwart misten we zelfs zes op tien vrijworpen. Toch was er geen paniek nodig. In de beheersing van de meeste rebounds deed Gillet een schitterende job. Brimah speelde niet meer na de rust toen we de wedstrijd onder controle hadden. Ik ben voorzichtig, want hij was zes weken out. Ieder moment dat hij ons woensdag bijbracht, was heel goed.”

“Vooral in verdediging maakten we vandaag het verschil. Uit die sterke defensie puurden we vertrouwen en kregen we gemakkelijke shots in de aanval. We beperkten Kangoeroes tot amper dertig punten in de eerste helft. Dan waren we op de goede weg”, verklaart Pierre-Antoine Gillet de overtuigende zege. Zijn 8 punten en 7 rebounds zeggen veel, maar Gillet deed met zijn energie nog meer. “Ik trachtte het maximum in aanval en verdediging bij te dragen. Zowat overal wou ik aanwezig zijn: steeds bewegen, het voorbeeld tonen en veel praten. Zeker in de finalereeks geven we al onze energie. Dit gaat om de landstitel”, zegt Gillet, één van de vele Oostendenaars met MVP-allures. “Precies dat vormt de kracht van Oostende. Het gevaar kan van iedereen komen. Onze vele aanvallende wapens bemoeilijken de verdediging van Mechelen. Dit seizoen steunden we vaak op Randolph. Maar ook Booth speelde woensdag een goede match en dat versterkt zijn vertrouwen.”

“Het is duidelijk onze schuld dat we maandag verloren. We begingen toen te veel fouten in verdediging, we communiceerden niet enwe waren niet agressief genoeg. Het was in Mechelen niet zoals wij het wilden, maar woensdag hebben we wel getoond hoe we kunnen winnen. Vrijdag pakken we de match zeker anders aan dan maandag. We moeten ons ritme en onze agressiviteit opleggen”, beseft Gillet. Bij een nieuwe zege wint Oostende zoals vorig seizoen het kampioenschap op verplaatsing. “Natuurlijk win ik liever thuis de landstitel bij alle supporters. Toch hebben we geen zin om op een vijfde match te wachten. We proberen daar te winnen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten