Kirsten Flipkens stoot door en mag zich opmaken voor dubbel tegen Elise Mertens op Roland Garros: “Ik wil me vooral amuseren”

 

 ©  AFP

Kirsten Flipkens heeft zich donderdag gekwalificeerd voor de tweede ronde van het vrouwen dubbelspel op Roland Garros. Aan de zijde van de Canadese Leylah Fernandez versloeg de Kempense de Australiërs Olivia Gadecki en Charlotte Kempenaers-Pocz, die een wildcard kregen.

Het werd 6-2 en 6-1 na een uur en vier minuten. 

Bron: BELGA

In de zestiende finales nemen 36-jarige Flipkens en 19-jarige Fernandez (vorig jaar finaliste op de US Open) het op tegen Elise Mertens en de Russische Veronika Kudermetova. Die vormen het tweede reekshoofd en wonnen woensdag hun eerste wedstrijd tegen de Kroatische Petra Martic en de Amerikaanse Shelby Rogers met 7-6 (7/2) en 6-0.

Flipkens “wil zich vooral amuseren” in dubbel tegen Mertens

Kirsten Flipkens (WTA-307) neemt dit jaar alleen in het dubbelspel deel aan Roland-Garros. “Ik kon met een beschermde status als 97e van de wereld aan het enkel deelnemen”, vertelde Flipkens donderdag. “Maar na mijn COVID-19 -besmetting in april na Miami liet ik dat idee varen. Gravel is al niet mijn ding en ik wil me liever sparen voor Wimbledon, want ik mag maar aan twee Grand Slams deelnemen in het enkel.”

“Ik dacht zelfs het dubbel hier te skippen, omdat mijn Spaanse partner Sorribes Tormo zich blesseerde in Rome. Zo moest ik nog een andere partner zoeken en ik ben heel blij dat Leylah accepteerde.”

Samen met de Canadese Leylah Fernandez, vorig jaar finaliste op het US Open in het enkelspel, won de 36-jarige Flipkens donderdag in de eerste ronde met 6-2 en 6-1 van de Australiërs Olivia Gadecki en Charlotte Kempenaers-Pocz. “We hebben ons goed geamuseerd vandaag en daarvoor zijn we ook vooral hier, om plezier te vinden in het tennis. Ik heb gelukkig nog altijd een goede slag en kan het publiek af en toe wat moois laten zien.”

In de volgende ronde wachten Elise Mertens en de Russische Veronika Kudermetova. “Het is duidelijk dat wij de outsiders zijn”, weet Flipkens. “Zij vormen het tweede reekshoofd en ik speel voor het eerst samen met Fernandez, maar het zal wel weer een leuke match worden.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten