Atletiek IFAM Oordegem

Mariska Parewyck heeft prima conditie te pakken: “Lopen voor persoonlijk record”

Mariska Parewyck.

Mariska Parewyck. © GDR

Zaterdag vindt in Oordegem een nieuwe editie plaats van de IFAM-meeting. Met een hele reeks toppers aan haar zij hoopt Mariska Parewyck op een gevoelige verbetering van haar persoonlijk record op de 800 meter.

Er worden zaterdag maar liefst 1.800 deelnemers van 61 verschillende nationaliteiten verwacht om er op de atletiekpiste van Oordegem een hele dag lang een stevige vertoning van te maken. Op de deelnemerslijst staan alvast Imke Vervaet, Philip Milanov en Ruben Verheyden. Mariska Parewyck, echtgenote van mede-organisator Kim Barbé, hoopt hoe dan ook haar persoonlijk record op de 800 meter een stuk scherper te stellen. Dat bedraagt sinds vorig jaar 2’04”22.

Vorig weekend werd het in Karlsruhe met 2’05”28 alvast een knappe opener, haar beste seizoenstart ooit zelfs. “Bij zo’n wederoptreden is het uiteraard altijd een beetje zoeken naar de juiste positie, maar nu kan het alleen maar beter. Zaterdag hoop ik dan ook stevig aan te klampen en te overleven, maar ik ben er klaar voor. De conditie zit prima”, klinkt de tactiek van Parewyck, de 33-jarige atlete van Eendracht Aalst duidelijk.

Hooggespannen verwachtingen

“Ook volgend weekend doe ik nog een poging om een sterke chrono te lopen. Dat wordt dan in de Memorial Buyle in Oordegem of in het Duitse Rehlingen. Daarna volgt er samen met een aantal teamgenoten een stage van drie weken in het Zwitserse Sankt Moritz. Eens terug staan alweer de nationale kampioenschappen op het programma. Daarna wordt er overgeschakeld naar de 1500 meter. Ook op die afstand staan de verwachtingen hooggespannen. Misschien moet dit uiteindelijk wel mijn beste discipline worden.”

Het wordt zaterdag hoe dan ook een drukke dag. De meeting start om 10 uur met het voorprogramma. Om 23 uur wordt er afgesloten met een aantal reeksen van de 1.500 meter.(wgo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten