Brecht Guillemyn (House Of Talents Kortrijk Spurs): “Met de juiste mindset goede kans op de titel”

Brecht Guillemyn begint vrijdag aan de finale van de play-offs tegen Guco Lier.

Brecht Guillemyn begint vrijdag aan de finale van de play-offs tegen Guco Lier.© VDB

Na de overtuigende overwinning in de belle tegen LDP Donza met 81-58 plaatsten de Kortrijk Spurs zich voor de finale van hun allereerste play-offs in Top Division Men 1. Vrijdag start de finale tegen de sensatie van de play-offs Guco Lier.

“We wisten dat LDP een lastige klant zou worden”, opent kapitein Brecht Guillemyn, “Na de nederlaag op hun terrein waren we er echter op gebrand om hen van antwoord te dienen. Dankzij een verdediging op het scherpst van de snee wisten we LDP op slechts 58 punten te houden. Daaruit vloeide ook een sterke aanval, met een overtuigende winst tot gevolg.”

Om de titel te winnen moeten de Kortrijkzanen voorbij Guco Lier. “Ondanks het feit dat ze nipt de play-offs haalden, hebben ze het nodige respect afgedwongen door de finale te bereiken. We moeten niet onder stoelen of banken steken dat we op papier de favoriet zijn, maar na de uitschakeling van Lommel zijn we nog maar eens gewaarschuwd dat een hogere rangschikking geen garantie op succes is”, waarschuwt Guillemyn,.“Lier is een jonge ploeg met het nodige talent. Het zal er opnieuw op aankomen om te starten vanuit een scherpe verdediging. We moeten het mes tussen de tanden steken, want we zullen niets cadeau krijgen. Als we de juiste mindset aanhouden, schat ik onze kansen op de titel goed in.” (dhw)

House Of Talents Kortrijk Spurs - LDP Donza 81-58- Kortrijk nam een gevleugelde start (23-17). In het tweede quarter viel de scoremachine stil bij de bezoekers en de thuisploeg profiteerde (47-25). Ook in de tweede helft slaagde LDP er niet om dichterbij te komen (62-38). De bezoekers konden geen mirakels meer verrichten in het slotquarter waardoor Kortrijk doorstootte naar de finale). Kortrijk: Coucke 10, R. Naudts 9, Walasiak 7, Hussein 20, Laurent 17, Dieltiens, Vandenberghe 3, Bevernage, S. Naudts 1, Guillemyn 14, Van Caeneghem.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten