Eetfestival Gent Smaakt van start met volle binnenstad volledig in teken van gastronomie

 

 ©  Carlo Coppejans

GENT -

Onder de stadshal is donderdag de tiende editie van Gent Smaakt afgetrapt. Van 26 tot en met 29 mei staat de Gentse binnenstad volledig in het teken van gastronomische hoogstandjes en heerlijke ontdekkingen. En daar kwam donderdag meteen veel volk op af.

bstBron: BELGA

De vzw Smaakt - organisator van Gent Smaakt - won de aanbesteding die door stad Gent werd uitgeschreven en mag dus de komende 3 jaar (+ een optie van 2 jaar) dit culinair festival in de historische binnenstad organiseren.

Daar waar in het verleden enkel de zone onder de Stadshal ingenomen werd, krijgt het initiatief nu een veel ruimere en bredere invulling, geheel in lijn overigens met de culinaire citymarketing-aspiraties van de stad Gent. Daarom vindt deze tiende editie van het culinair festival plaats op verschillende pleinen en niet meer alleen aan de Stadshal.

 

 ©  carlo coppejans

 

 ©  carlo coppejans

De grote diversiteit wordt meegenomen in het culinaire verhaal van Gent Smaakt. De Korenmarkt wordt getransformeerd tot een streetfoodfestival, waar de Gentse wereldkeuken een prominente plaats krijgt.

In Klein Turkije worden streekproducten aangeboden, en op het Goudenleeuwplein kan je proeven van lokale streetfood. Daarnaast wordt de Poeljemarkt een culinaire hotspot voor jonge chefs en ervaren restaurateurs. Tot slot wordt de Stadshal omgetoverd tot een heus “Chef’s Island by Gault & Millau”. 

LEES OOK.Vegan worst, taco’s of asperges op z’n Gents? 5 tips om vanaf vandaag te smullen op het eetfestival Gent Smaakt

 

 ©  carlo coppejans

 

 ©  carlo coppejans

“Het zal niet alleen meer draaien om het Gentse restaurantgegeven, maar de ruimere sector in de brede zin zal aan bod komen, waardoor meer ondernemers de kans zullen krijgen om zich te profileren”, zegt Sandra Van Steenkiste van Gent Smaakt.

“Meer dan 65 verschillende regionale horecaondernemers en lokale foodmakers krijgen een plaats op Gent Smaakt. Want daar draait het uiteindelijk om: Gent als horecastad en gastvrije stad promoten, én haar ondernemers een platform bieden bij de binnen- en buitenlandse bezoekers. We mikken naar de ultieme beleving waarbij culinair en cultureel erfgoed samenkomen.” 

De toegang tot dit evenement is gratis. Gerechten en dranken kunnen digitaal worden besteld en betaald. Bezoekers die niet vertrouwd zijn met online bestellen/betalen, kunnen nog steeds betalen met ‘Gentse Stropkes’, de betaalmunt van Gent Smaakt, die ter plaatse aangekocht kunnen worden.

 

 ©  carlo coppejans

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent