Wielrennen Junioren Omloop der 3 Provincies

Sente Sentjens zegeviert in Outrijve

Het podium in Outrijve met Artem Schmidt, winnaar Sente Sentjens en Kay De Bruyckere. 

Het podium in Outrijve met Artem Schmidt, winnaar Sente Sentjens en Kay De Bruyckere. ©  VDB

Sente Sentjens was donderdag in de Omloop der 3 Provincies in Outrijve duidelijk sneller dan zijn medevluchter Artem Schmidt.

Michel Vanden Heede

In twee schuifjes kwam een kopgroep tot stand, met de Nederlanders David Haverdings, Elmar Abma en Yorick Brethouwer, Sentjens, Kay De Bruyckere en de Amerikaanse ploegmaats Schmidt en Andrew August. In de tweede van twee plaatselijke ronden reden Schmidt en Sentjens weg. Voor de zoon van ex-prof Roy hebben de West-Vlaamse wegen geen geheimen. Hij won ook al Kuurne-Brussel-Kuurne en vorig jaar kroonde hij zich in Tielt tot Keizer der Nieuwelingen.

Arno Vanhaecke, de tweede van het provinciaal kampioenschap in De Haan-Vosseslag, maakte een goede indruk. “Tijdens de beklimmingen in de Vlaamse Ardennen zat ik telkens bij de eerste tien. Sinds mijn medaille durf ik meer risico’s te nemen en kan ik dieper gaan. Jammer dat ik met mijn groep werd teruggepakt, anders had ik een mooi resultaat kunnen boeken”, aldus de klepper van Jonge Renners Roeselare.

Ook Iben Rommelaere streed op de voorposten. “Ik voelde me niet super, maar in de zone van de waarheid kon ik vooraan postvatten”, vertelde de veldrijder van Bert Containers-Doltcini. “Het is jammer dat ik er geen ereplaats kon uitpuren, maar het belangrijkste is dat ik me weer goed voel. Na de veldrit in Kortrijk raakte ik onderkoeld. Ik heb lang gesukkeld met mycoplasma. Spierpijn was een van de symptomen. Een bloedproef maakte duidelijk dat ik corona had doorgemaakt. In de paasvakantie liep ik nog eens een besmetting op, maar na een maand koersen voel ik dat mijn conditie in de lift zit.”

Tars Poelvoorde, die deel uitmaakte van de West-Vlaamse selectie, liep bij een valpartij zware schaafwonden op. (tvm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten