Beachvolleybal PK  Derde manche

Simon Degraeve (28) verslaat zijn broer Jacob (22) in de finale van derde manche

Aan ’t Sportkot in Leupegem toonden Simon Degraeve en Daan Van Dorpe van zaalvolleybalclub D’Hondt Volley Oudenaarde (DVO) zich de besten van de twintig deelnemende duo’s. Ze wonnen met 2-0 de finale tegen Simons broer Jacob en Yannick Minnaert, die ook bij DVO zijn aangesloten.

Het winnend tweetal verloor in de poulematchen met 21-24 van Jeroen Vleeschouwers en Yannis Cordier van zaalvolleybalclub Hemelveerdegem. “Alle andere wedstrijden wonnen we, maar om Yent’l Vinckier en Stef Engels te verslaan, moesten we ons reppen (22-19)”, geeft winnaar Van Dorpe toe. “We moesten trouwens ook in de halve finales tegen Vinckier-Engels spelen en kregen in de eerste set opnieuw een stevige repliek (20-22). Door de tweede beurt met 16-21 te winnen, vermeden we toch de belle. Ook de openingsset van de finale was spannend (21-19), maar in set twee waren Simon en ik duidelijk (21-13) het beste tweetal. We nemen nog enkel deel aan de PK-manche in Gent. Daarna focussen we deze zomer op het BK. Dit was alvast een goede voorbereiding op het derde BK-luik van zaterdag en zondag in Kortrijk”, betoogt Daan.

Hoewel Vinckier-Engels tweemaal op het winnend duo stootte, mochten Yent’l en Stef toch de kleine finale spelen. “We hadden pech dat we tweemaal tegen de latere winnaars moesten spelen. Bovendien moest ik wegens een rugblessure forfait geven voor de strijd voor de derde plek. Die kregen Martijn Bekaert en Jan Van Hove cadeau”, sakkert Stef. (ivh)

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent