Wielrennen Junioren Omloop der 3 provincies

Kay De Bruyckere knap derde na Sente Sentjens en Arthem Shimdt

Het podium van de Omloop der 3 Provincies in Outrijve. Artem Shmidt, Sente Sentjens en Kay De Buyckere.

Het podium van de Omloop der 3 Provincies in Outrijve. Artem Shmidt, Sente Sentjens en Kay De Buyckere. © Freddy De Geest

Sente Sentjens (Acrog-Tormans CT) haalde het in de spurt van de Amerikaan Artem Shmidt in de Omloop der 3 provincies in Outrijve. Kay De Bruyckere (Bert Containers-Doltcini) won de spurt voor de derde plaats.

Freddy De Geest

Een stevig klimmenu in de Vlaamse Ardennen kon niet verhinderen dat Yarno Van Herck (Acrog-Tormans) er al vroeg vanonder muisde. De Nederlanders David Haverdings, Sep Van Bommel en Asger De Valck (Van Moer Logistics CT) probeerden de brug te leggen naar de leider, maar slaagden niet in hun opzet. In de finale werd er in schuifjes een kopgroep van zeven gevormd. De Amerikanen Artem Shmidt en Andrew August en de Nederlander Yorick Brethouwer verschenen voorin. Sente Sentjens, Kay De Bruyckere en de Nederlanders David Haverdings en Elmar Abma pikten aan. De rest kon het schudden.

Geen goede benen

“Het was een heel lastige wedstrijd met veel wind”, vindt Kay De Bruyckere. “Dit was niet mijn beste koers. In het wedstrijdbegin had ik geen goede benen. Wellicht nog wat de naweeën van de trip naar Italië. Woensdag heb ik maar een uur kunnen losfietsen. Op de Kluisberg, de laatste beklimming van de dag, ben ik er nog alleen kunnen naar toe rijden. Vooraf had ik Sentjens en Shmidt al aangeduid voor de eerste plaatsen. Toen ze in het slot versnelden op een stuk met de wind op kop hadden we geen verhaal. De twee beste renners streden voor de winst. In de spurt om de derde plaats zat ik tegen de krampen aan, maar ik zette door. Dit was het hoogst haalbare”, glundert De Bruyckere, die veldrijden, mountainbike en de weg blijft combineren.

Vorige week liet De Bruyckere de Spie Internationale Driedaagse van Axel schieten voor de Strade Bianche. “De uitnodiging van Angelo De Clercq, coach van Cycling Vlaanderen, kon ik niet negeren en dat heb ik me niet beklaagd”, zegt de Maldegemnaar, die in Montalcino zevende eindigde in de Strade Biache die door de Tsjech Pavel Novak werd gewonnen. “Met een nog iets betere terreinkennis zat er misschien nog meer in. Ik ben tevreden met de twee dichte ereplaatsen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten