Barrage 1ste nationale 

Eendracht Aalst 0 - Mandel United 0

Eendracht Aalst - Mandel United: Loup Hervieu had donderdag de handen vol met Mitch Dekuyper.  

Eendracht Aalst - Mandel United: Loup Hervieu had donderdag de handen vol met Mitch Dekuyper.  ©  Gregory Van Gansen

Na de 2-1-zege vorige zondag in Izegem hield Mandel United donderdag in Aalst de nul en kan het nog altijd degradatie ontlopen. De volgende tegenstander wordt Tubeke, dat donderdag Lyra-Lierse versloeg na verlengingen.

In een nerveuze wedstrijd stelden beide trainers dezelfde ploeg op van vorige zondag. Er waren meer opstootjes dan kansen, hoewel de vrijschop van Libbrecht best gevaarlijk was. Een Aalsterse vrijschop van Van Den Eynde ging nipt over en de poging van Kumbi aan de overkant miste kracht.

Na de rust had Goblet behoorlijk moeite met de vrijschop van Cobos, die nadien nog eens dreigde. Aalst drukte en Vignes moest al snel wijzigen, want Hervieu viel geblesseerd uit. Zijn vervanger Mangan kopte ei zo na in eigen doel. In sfeervolle omstandigheden begon Mandel al heel vroeg tijd te winnen en counterde. Tsague brak door op snelheid maar liep zich vast en even later werd een bal van hem ook van de lijn gered. Het schot van de opgerukte linksachter Kimpala ging rakelings naast. Een kwartier voor tijd kreeg Zutterman zijn tweede geel en moest Mandel met tien verder. Goblet had nog een magistrale reflex in huis op een poging van Mbaye. De 1-0 hing in de lucht, maar Goblet pakte alles. (kv)

TOESCHOUWERS:  3500 

SCHEIDSRECHTER:  Bert Verbeke 

AALST: Lentz, Geenens, Verkerken, De Coninck, Wantens (63’ Panneel), Cobos (73’ Razzi, Ryckaert, Fabris, Van Den Eynde, Mbaye, Dekuyper 

MANDEL: Goblet, Zutterman, Mayele, Libbrecht, Kamy, Kimpala, Hervieu (47’ Mangan), Dhondt (66’ Ferber), Chayebi, Kumbi (66’ Jalloh), Tsague (80’ Verhaest) 

GELE KAARTEN:  Zutterman, Dhondt, Mangan, Libbrecht, Deconinck, Chayebi, Ryckaert, Van Den Eynde 

RODE KAARTEN:  Zutterman (2 x geel) 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten