“Moment van schaamte” op Roland Garros: Roemeense Begu gooit racket uit frustratie weg en raakt hoofd van kind

 

Irina-Camelia Begu (WTA 63) heeft haar verontschuldigingen aangeboden voor een incident in haar partij van donderdag in de tweede ronde van Roland Garros tegen de Russin Ekaterina Alexandrova (WTA 31). De Roemeense gooide tijdens de wedstrijd uit frustratie een racket weg. Dat vloog in het publiek tegen het hoofd van een jongen.

Vincent Van Genechten

De jongen was flink van slag en moest huilen. Zijn ouders troostten hem en na de wedstrijd ging ook Begu langs voor excuses. Ze maakte ook enkele foto’s met de jongen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op de persconferentie verontschuldigde ze zich. “Dit is heel gênant voor mij”, zei de Roemeense. “Ik wil er niet te veel over praten, ik wil me enkel verontschuldigen. Ik heb nog nooit zoiets gedaan in mijn carrière. Ik voel me er echt slecht over. Ik wilde het racket ook niet weggooien, ik wilde enkel op het gravel slaan. Je verwacht dan niet dat het racket wegvliegt.”

Begu won het duel uiteindelijk in drie sets (6-7 (3/7), 6-3 en 6-4). De Roemeense kreeg voor haar actie van de umpire enkel een waarschuwing. Dat leidde tot frustratie bij Alexandrova. Zij plaatste op Instagram een boodschap waarin te lezen stond dat “dergelijke zaken niet zouden mogen gebeuren”.

Begu treft in de derde ronde de Franse toernooirevelatie Leolia Jeanjean (WTA 227). Zij nam in haar tweede ronde verrassend in twee sets (6-2 en 6-2) de maat van de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 8).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten