Na 19 seizoenen valt het doek voor wereldberoemde ‘Ellen Show’: laatste interviews van Ellen DeGeneres met celebrities zitten erop

 ©  AFP

Na bijna twintig jaar zit ‘The Ellen Show’ erop: de allerlaatste aflevering is donderdag uitgezonden op de Amerikaanse televisie. De 64-jarige Ellen DeGeneres presenteerde de wereldberoemde talkshow maar liefst negentien seizoenen, en dat verliep niet altijd van een leien dakje. “Er is te weinig aandacht geweest voor de menselijke maat”, zei de presentatrice twee jaar geleden in tranen.

evdg

“Er waren maar weinig zenders geïnteresseerd in het programma toen we het wilden verkopen, maar hier zijn we dan. Twintig jaar later vieren we deze geweldige reis samen.” Zo klonk het bij een emotionele Ellen DeGeneres in de allerlaatste aflevering van haar talkshow. De aflevering werd eind april al opgenomen, maar is donderdag 26 mei uitgezonden op de Amerikaanse tv.

Dat de show stopt, is geen verrassing. De presentatrice gaf eerder al aan dat het “op” was. Ze voelde geen uitdaging meer in het maken van het programma. In eerdere interviews gaf ze toe dat ze eigenlijk al in 2019 wilde stoppen, maar “ze hebben me overtuigd om er nog drie jaar bij te doen”.

Nu is het dan toch echt voorbij. Na meer dan 3.000 afleveringen is het doek finaal gevallen voor The Ellen Show. Afscheid nemen deed ze met - hoe kan het ook anders - een rist bekende gasten. Zo was Jennifer Aniston van de partij. De actrice was bijna twintig jaar geleden de allereerste gast van de show. Kwamen ook terugblikken: zangeressen Pink en Billie Eilish.

Rust nodig

Tijdens haar allerlaatste interview vroeg DeGeneres aan Jennifer Aniston hoe de actrice is omgegaan met het einde van de tv-show Friends in 2004. “Nou, ik ben gescheiden in 2005 (met Brad Pitt, nvdr) en in therapie gegaan”, grapte de actrice. DeGeneres vertelde daarop dat ze zelf nog niet weet wat de toekomst haar zal brengen. “Ik weet dat ik me even ga neerleggen. Ik wil rusten”, klonk het. “En dan zal ik wel weer iets doen, maar ik weet nog niet wat.”

Zangeres Billie Eilish had het dan weer over haar eerste keer dat ze, op 16-jarige leeftijd, in het programma van DeGeneres verscheen. “Ik was zo bang”, zei Eilish. “Je bent met deze show begonnen in het jaar na mijn geboorte. Dit stond elke dag op in ons huis. Ik hou van jou, Ellen. Ben je zelf oké? Dit is een grote dag voor jou.”

(lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In opspraak

Een grote dag was het zeker voor DeGeneres. Zeker nadat ze de laatste jaren zwaar onder vuur kwam te liggen. Voor het grote publiek leek ze een beste vriendin of een toffe tante, geliefd vanwege haar authenticiteit en empathie. Zacht, maar tegelijkertijd kritisch voor bekende en minder bekende gasten die zich in haar zetel nestelden. Alleen: achter de schermen zou ze helemaal niet het vriendelijke gezicht vanop tv zijn. Zo’n twee jaar geleden klapten enkele (ex-)medewerkers van de show uit de biecht. Ze beschuldigden DeGeneres van racisme en intimidatie op de werkvloer. DeGeneres was niet vriendelijk, integendeel: ze was een boos, pesterig en arrogant persoon. En dat zette het een en ander in gang.

Na een intern onderzoek ging de presentatrice in de zomer van 2020 in overleg met haar medewerkers en beloofde ze om de werksfeer achter de schermen te verbeteren. Volgens het blad Variety vertelde de presentatrice in tranen dat ze niet perfect was en dat in de geoliede machine die de talkshow was geworden, er te weinig aandacht is geweest voor de menselijke maat. Drie managers moesten toen de show verlaten en er werden trainingen opgestart rond inclusiviteit en diversiteit voor iedereen die voor de show werkt, inclusief DeGeneres.

Ellen DeGeneres nam de voorbije twee decennia meer dan 2.000 interviews af. Ze ging in gesprek met alledaagse mensen, en daar hoorden ook Belgen bij. Maar vooral haar interviews met supersterren waren vaak zo memorabel dat ze viraal gingen. Op dat lijstje: Adele, Kevin Hart, Amy Schumer, Bill Gates, Rihanna, Barack Obama, Cardi B, Kanye West, Taylor Swift, Kristen Bell (meer dan 28 miljoen views op YouTube!), Ryan Gosling, Jennifer Lawrence, …

 ©  AFP

Aangeboden door onze partners

Lees ook