Premier League-clubs Aston Villa en Leeds United spenderen miljoenenbedragen

 ©  ISOPIX

Aston Villa en Leeds United hebben donderdagavond de geldbuidel stevig opengetrokken. Villa pikte verdediger Diego Carlos op bij Sevilla, Leeds haalde middenvelder Brenden Aaronson bij RB Salzburg. Met beide transfers zou om en bij de dertig miljoen euro gemoeid zijn.

Bron: BELGA

De 29-jarige Diego Carlos stond de voorbije jaren bij verschillende Premier League-teams op de radar. Aston Villa wint nu het pleit. De Braziliaan, die in 2020 met Sevilla de Europa League won, legt vrijdag zijn medische tests af. Voor het team van coach Steven Gerrard is het de derde zomertransfer.

Eerder hengelde de club ook al middenvelder Boubacar Kamara (Marseille) binnen. Het huurcontract van Philippe Coutinho (Barcelona) werd omgezet in een definitieve overeenkomst.

 ©  AP

De 21-jarige Aaronson is een oude bekende van Leeds-coach Jesse Marsch. Beide Amerikanen werkten al samen bij RB Salzburg en Marsch haalt Aaronson nu ook naar Elland Road. De Amerikaanse international ondertekende een contract voor vijf jaar. Met Salzburg pakte hij het voorbije seizoen zijn tweede dubbel (titel en beker) op een rij. Aaronson is de eerste zomeraankoop voor Leeds.

Aangeboden door onze partners