Wielrennen Elite zonder contract Ardense Triptiek

Lander Loockx boekt allereerste zege op de weg: “Ik wist dat ik dit kon”

Lander Loockx 

Lander Loockx ©  Deschacht

Veldrijden is zijn specialiteit, maar eindelijk liet Lander Loockx (25) uit Bertem ook zijn allereerste zege op de weg noteren. In de Ardense Triptiek schreef hij niet alleen de laatste etappe op zijn naam, maar graaide hij in het voorbijgaan ook nog eens de eindzege mee.

Ief Vertommen

Die eerste wegzege zat er aan te komen. Vorig seizoen sneuvelde hij in de Ronde van Vlaams-Brabant in Rillaar, alleen ontsnapt, op amper 20 meter van de streep en ook de twee wedstrijden die hij de voorbije weken al reed lieten het beste vermoeden: negende in Houthalen en vierde in de GP Vermarc.

Het beste moest evenwel nog komen in de vorm van de Ardense Triptiek, een driedaagse die vooral in de Oostkantons wordt verreden en zich ook nog uitspreidt over Nederland en Duitsland. De Baraque Michel is in deze het bekendste herkenningspunt.

“In de eerste twee ritten was ik telkens bij de goede vlucht betrokken, wat mij tweemaal een derde plaats opleverde in de rituitslag, de plaats die ik eveneens bekleedde in het voorlopig klassement. De slotetappe mondde uit in een massaspurt, waarin ik perfect werd afgezet door de ploegmaats die ook onderweg fantastisch werk hadden verricht.”

Boost

“Er waren niet alleen die ritzege en het eindklassement middels de bonificaties, als toetje kwamen daar ook nog het puntenklassement en, vanzelfsprekend, de onderscheiding van Beste Belg bij. Uiteraard geeft dit een enorme boost. Verbaasd over mezelf? Niet echt, ik wist dat ik dit kon”, verbaast Lander op zijn beurt de omstaanders.

Tijd nu om even gas terug te nemen, maar niet voor heel lang. “De komende twee weken zijn alleen aan training gewijd, waarna een trip volgt naar Oostenrijk, waar ik met de ploeg aan de start kom van een open vierdaagse rittenkoers. Dan is het tijd voor Romsée-Stavelot-Romsée en uiteraard het Belgisch kampioenschap op de weg. Vervolgens wordt de blik stilaan gericht op het nieuwe veldritseizoen”, besluit Lander, die uitkomt voor Deschacht-Hens-Maes Containers.

Al stellen wij ons de vraag of hij niet meer aandacht aan de weg moet besteden na al wat hij de jongste weken al liet zien. Hij zou niet de eerste zijn die deze beweging maakt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten