Formule 1

Lewis Hamilton mag dan toch racen met neuspiercing in Monaco: “We hebben echt wel grotere problemen aan ons hoofd”

 

 ©  ISOPIX

Lewis Hamilton mag van de Internationale Autosportfederatie FIA dan toch met zijn neuspiercing aan de start verschijnen van de Grand Prix van Monaco Formule 1 aanstaande zondag. Het bestuursorgaan van de F1, dat sieraden en piercings omwille van veiligheidsredenen verbiedt, verlengde de uitzonderingsperiode van de 37-jarige Brit tot 30 juni. Ondertussen worden de regels door de medische commissie onder de loep genomen.

Bron: BELGA

Hamilton, die eerder deze week aangaf dat zijn neuspiercing erg moeilijk te verwijderen is, was opgelucht met de beslissing van de FIA. “Ik vind eerlijk gezegd dat er te veel tijd en aandacht aan wordt gegeven. Ik heb alles wat ik over dit onderwerp wilde vertellen reeds gezegd bij de vorige races en ik ben nu enkel bezig met de race van dit weekend”, sprak hij. 

  “De regel dateert uit 2005. Ik denk dat ik zeker niet de enige ben die sindsdien met sieraden heeft gereden in de F1. Het was vroeger geen probleem en dat zou het nu ook niet moeten zijn”, klonk het nog. “Het is goed dat we samenwerken (met de FIA, nvdr.) en ik denk dat ze nu wel een beetje toegeven, maar we zouden het hier niet ieder weekend over moeten hebben. We hebben echt wel grotere problemen aan ons hoofd”, aldus Hamilton.

   

   ©  ISOPIX

  De FIA gaf voor de GP in Miami, op 8 mei, aan strenger te willen controleren op het eerder al geldende verbod op het dragen van juwelen en piercings. Hamilton deed toen een toegeving door zijn oorringen uit te doen. Voor zijn piercings kreeg de zevenvoudige wereldkampioen nog twee races uitstel. Dat uitstel werd nu nog eens verlengd tot 30 juni.

  Aangeboden door onze partners

  Lees ook

  Hoofdpunten