Wielrennen junioren BK in Moorslede

Senne Debucke rijdt sterk seizoen: “Enkel de uitschieter ontbreekt nog”

“Ik moet de koers goed lezen en meegaan met een vlucht die kans op slagen heeft”, doet Senne Debucke het plan uit de doeken.

“Ik moet de koers goed lezen en meegaan met een vlucht die kans op slagen heeft”, doet Senne Debucke het plan uit de doeken. © Geert De Rycke

In Moorslede knokken de junioren zondag voor de Belgische titel. Aan favorieten geen gebrek. Vlad Van Mechelen en Sente Sentjens, die donderdag nog imponeerde in de Omloop der 3 provincies in Outrijve, zijn de voornaamste kanshebbers voor goud. Steffen De Schuyteneer, de eerstejaars uit Geraardsbergen, beschikt over een stel snelle benen en dat kan een troef zijn wanneer het op een spurt uitdraait.

Freddy De Geest

Senne Debucke (Van Moer Logistics CT) schreef eind maart in Bretagne een tweedaagse op zijn naam. De toon leek gezet voor het seizoen van de doorbraak. “In vergelijking met vorig seizoen ben ik veel sterker geworden, maar dé uitschieter ontbreekt tot nu toe. Ik denk niet dat de winst in de Bretoense tweedaagse veel indruk heeft gemaakt op de ploegleiders van de beloftenteams. Om die reden is het belangrijk om me in de topwedstrijden in de kijker te rijden. In de slotrit van de Spie Internationale Driedaagse van Axel in Velzeke had dat gekund, maar pech verhinderde dat. Net voor de Paddestraat geraakte mijn ketting geklemd tussen mijn kader. Ik moest drie minuten wachten vooraleer ik geholpen werd. Pas terug op de fiets werd ik uit de koers gezet omdat de achterstand volgens de politie te groot was geworden. Daar zat ik dan met mijn goede benen. Hoe dan ook zorgde het goede gevoel ervoor dat ik met vertrouwen naar Moorslede afzak”, zegt de Kalkenaar.

Vroege vlucht

“Aansturen op een pelotonspurt is niet mijn streven, maar daar zullen de sterke teams anders over denken. Dat in een BK een vroege vlucht het vaak uitzingt tot in de finale is me niet onbekend. Acrog-Tormans en Avia-Rudyco kunnen op verschillende paarden wedden. Ik moet de koers goed lezen en meegaan met een vlucht die kans op slagen heeft. Hebben de topploegen niet de juiste renners mee, dan weet je dat er sowieso zal gereageerd worden. Na de driedaagse van Axel heb ik deze week stevig getraind. Het gevoel is prima. Moorslede biedt het ideale platform om me in het volle licht van de schijnwerpers te rijden. De vele lovende commentaren die ik al kreeg, doen deugd, maar voorlopig koop ik er weinig mee. Naar volgend seizoen toe, is er nog geen duidelijkheid. Na het BK trek ik opnieuw naar Frankrijk. Na het succes in Bretagne is nu Normandië aan de beurt. De positieve lijn doortrekken, is het streven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten