Lorena Wiebes sprint naar zege in RideLondon Classique, Lotte Kopecky vierde

 ©  ISOPIX

Lorena Wiebes (Team DSM) heeft de openingsrit in de RideLondon Classique (WorldTour) gewonnen. De 23-jarige Nederlandse sprintte na 136,5 kilometer in Maldon (Essex) naar de zege, voor de Italiaanse wereldkampioene Elisa Balsamo en de Deense Emma Norsgaard. Lotte Kopecky sprintte naar de vierde stek.

Bron: BELGA

De RideLondon Classique is na twee jaar afwezigheid door corona terug op de kalender en werd uitgebouwd tot een driedaagse rittenkoers op het allerhoogste niveau. Het merendeel van de toppers gaf present. De wedstrijd kende een hoog tempo en een vroege kopgroep wist zich niet te vormen. Pas op het lokale circuit, twee rondjes van 22 kilometer, met telkens de beklimming van Spring Elms Lane, wist Anna Henderson met nog zo’n 40 kilometer voor de boeg weg te rijden. Ze graaide niet alleen de bergpunten mee, ze verzamelde ook bijna twee minuten voorsprong.  

De Britse van Jumbo-Visma ging hard en het peloton moest alle zeilen bijzetten om haar terug te nemen. Op 3 kilometer van de finish had ze nog altijd 25 seconden. Toch haalde ze het net niet en werd er gesprint om de zege. In die sprint toonde Lorena Wiebes zich met ruime voorsprong de snelste, goed voor haar vijfde zege van het seizoen. Eerder won ze de Ronde van Drenthe (WT), de GP Oetingen (1.1), Nokere Koerse (1.Pro) en de Scheldeprijs (1.1). (belga)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten