Voetbal 2de provinciale

Daan Van den Bosch (VC Haacht): “Vrienden voor het leven gemaakt”

Bij VC Haacht zijn ze met deze degradatie ineens een hele generatie kwijt. Eén van de boegbeelden bij de zwart-witten die afhaken is metronoom op het middenveld Daan Van den Bosch.

Hij kon het spel versnellen en vertragen en lag met rake afstandsschoten aan de basis van soms spectaculaire uitzeges. Zulke overwinningen ontbraken dit seizoen grotendeels en daardoor moet het volgend jaar een reeksje lager gebeuren aan het Hoogveld.

Meer dan tien spelers stoppen of zoeken andere horizonten op. Onder hen het kwartet Daan Van den Bosch, Sven Wouters, Bram Goris en Pieter Asselberghs: zij trekken naar de Antwerpse vierdeprovincialer Peulis om er met hun kameraden te spelen.

“Ik speelde 30 jaar bij VC Haacht. Ik stond 19 seizoenen paraat in een eerste ploeg en gaf 500 wedstrijden werkelijk alles. Ik kende veel hoogten en een paar occasionele laagten. Eén van die hoogtepunten was onmiskenbaar onze promotiematch voor tweede provinciale tegen Sporting Erps-Kwerps.”

“Op de matchdag zelf werd duidelijk dat beide teams door mochten naar tweede, maar we speelden in dat warme weer om de eer op het kunstgrasveld van FC Herent. Het werden dan nog verlengingen, waarin we finaal aan het langste eind trokken. Daarna volgde een groots feest met de talrijk aanwezige supporters, dat was memorabel”, blikt Van den Bosch terug, die de komende herfst 35 wordt.

“Dit seizoen verliep het minder goed. We startten het jaar met enorm veel geblesseerden en kwamen nooit echt in ons spel. Ik maakte bij VC Haacht vrienden voor het leven en moest er slechts een paar enkels in de plaats voor geven. Deze club zit voor eeuwig in het hart, maar het is tijd voor iets anders”, besluit Van den Bosch met mooie woorden. (svw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten