Roeien Dubbeltwee Mannen Zwaar World Cup te Belgrado

Aaron Andries plaatst zich voor de halve finale

Aaron Andries (links) en Tristan Vandenbussche (rechts) met coach Evelien Ameel. 

Aaron Andries (links) en Tristan Vandenbussche (rechts) met coach Evelien Ameel. ©  BLL

Aaron Andries en Tristan Vandenbussche misten hun World Cup debuut niet. Ze plaatsten zich via een knappe tweede plaats in hun herkansingsrace voor de halve finale.

De Gentse RS-skiffeur en zijn Brugse teamgenoot zijn beiden vicewereldkampioenen bij de junioren. Hun talent kwam in hun eerste World Cup duidelijk tot uiting. In de voormiddag finishten ze derde, waarmee ze net naast een halvefinaleticket grepen. Beide beloften bleken absoluut niet uit hun lood te slaan, want in de namiddag finishten ze dan wel tweede na de sterke Tsjechen Podrazil-Cincibuch, maar één bootlengte voor de Oekraïners Selivanov-Dovgoko. Dat volstond om zich te plaatsen voor de halve finale, lees de top twaalf. Bovendien klokten ze in die herkansingsraces de tweede snelste tijd op twaalf teams, zodat ze ook morgen hun derde World Cup met vertrouwen mogen tegemoet zien. Aaron en Tristan varen die halve finale om 10.25 uur.

Tim Brys (KR Club Gent) en Ruben Claeys (KR Sport Gent) mogen zaterdag aan de slag in hun herkansingsrace. Zij finishten vijfde in de voorwedstrijd van de dubbelvier zwaar samen met Gaston Mercier en Ward Lemmelijn. De twee Gentenaren en hun ploegmaten realiseerden wel de achtste besttijd en maken dus nog een kans om zich morgen om 12 uur bij de top zes te roeien.  (bll)

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent