Megaspeeltuin Tarzan & Jane in Zolder opent groot waterspraypark in juni

Het waterspraypark zal een dertigtal verschillende activiteiten aanbieden. ©  rr

Heusden-Zolder -

De uitbaters van megaspeeltuin Tarzan & Jane in Heusden-Zolder zijn gestart met de bouw van – naar eigen zeggen – het grootste waterspraypark van België. Goed voor een investering van bijna een half miljoen euro.

“We plannen de opening op 30 juni”, zegt Caroline Carpentier, eigenares van de speeltuin. “Het spraypark ‘Jane’s Waterpret’ zal een oppervlakte hebben van 250 vierkante meter. Het is toegankelijk voor jong en oud en er is geen verdrinkingsgevaar. De veiligheid van de kinderen is voor ons heel belangrijk.”

Met de telkens warmere zomers willen de eigenaars ook waterpret aanbieden voor hun bezoekers. “We merken meer en meer dat we te maken hebben met hete zomerdagen. We wilden dus iets doen met water om de kinderen die tijdens warme dagen in onze speeltuin zijn, verkoeling aan te bieden. Die mogelijkheid bestond immers nog niet in ons concept. Dan is het idee ontstaan voor de bouw van een waterspraypark. We investeren hiervoor 425.000 euro.”

Het waterspraypark zal een dertigtal verschillende activiteiten aanbieden. “We voorzien onder meer activiteiten zoals watershooters, watertrampolines en waterfonteintjes. Iedereen kan er terecht. Naargelang de leeftijd van de kinderen worden er zachtere of hevigere waterstralen geprogrammeerd. Zo gaan we het park opdelen in drie zones afhankelijk van de leeftijd: peuters, vier- tot achtjarigen en de plus-achtjarigen.”

Verbruik

Maar een waterpark betekent ook veel waterverbruik. “Daar hebben we in ons plan ook aan gedacht”, zegt Carpentier. “We hebben een watertank voorzien die het water telkens terug opvangt, reinigt en opnieuw oppompt. Zo zullen we dus maar aan een minimum van waterverlies zitten. Het water wordt ook bijgevuld door regenwater, dat is aangesloten aan een filtersysteem. Het is dus een soort van waterrecyclagesysteem dat ook het klimaat ten goede komt.”

Ook aan wie niet tegen natte kleren kan, is gedacht. “We voorzien vier kleedcabines waar bezoekers zich kunnen omkleden na de waterpret. Met het loyaltyprogramma is er bovendien de mogelijkheid om te sparen voor een poncho of handdoek van Tarzan & Jane. Met een toegangsticket kan je zowel in de binnenspeeltuin als in het waterspraypark terecht. We kijken nu al uit naar de opening eind juni”, besluit Carpentier. (zb)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten