IN BEELD. Core trapt de festivalzomer af met 20.000 bezoekers

 

 ©  DBA

Een zonovergoten Ossegempark in Brussel, met 20.000 bezoekers. Zo trapte het gloednieuwe Core Festival vrijdag de festivalzomer af. De samenwerking tussen Tommorowland en Rock Werchter maakte er een bevrijdingsfeest van. Met zalige temperaturen, koel bier en sterke namen als Lous and the Yakuza, Nas en Paul Kalkbrenner.

In de schaduw van het Atomium beet Core het festivalseizoen af in stijl. Een enorme ledwall als hoofdpodium, dj-stages verscholen tussen de bomen en overal drank- en eetstanden die verder kijken dan de oervlaamse menukaart. Enig minpunt: door een technische storing bleef het lang aanschuiven aan de kassa’s. Maar het publiek maalde er niet om.

“We zitten aan ongeveer 20.000 bezoekers per dag, en er kunnen nog tickets gekocht worden”, zegt woordvoerder Jordy Van Overmeire. “Het volk reageert enthousiast, het weer is goed en alles verloopt vlot. Dus we zijn tevreden. Hier gaan we komende jaren verder aan werken. Het is de bedoeling om Core verder uit te bouwen. Dit is zeker niet onze enige editie.”

Zaterdag breidt Core er nog een tweede festivaldag aan. Dan staan populaire acts als Jamie XX, Jungle en The Blaze op de affiche.

 

 ©  DBA

 

 ©  DBA

 

 ©  DBA

 

 ©  DBA

 

 ©  DBA

 

 ©  DBA

 

 ©  DBA

 

 ©  DBA

 

 ©  DBA

 

 ©  DBA

(dvg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook