Staande ovatie voor ‘Close’ van Lukas Dhont op Cannes

Regisseur Lukas Dhont met acteurs Gustav De Waele (links) en Eden Dambrine (rechts) op de rode loper in Cannes. 

Regisseur Lukas Dhont met acteurs Gustav De Waele (links) en Eden Dambrine (rechts) op de rode loper in Cannes. ©  AFP

Close’, de tweede langspeelfilm van Lukas Dhont, kreeg donderdagavond een staande ovatie van het publiek, na de vertoning in de prestigieuze competitie van het Filmfestival van Cannes. De film maakt kans op een Gouden Palm. Het team achter ‘Close’ was zichtbaar ontroerd door het applaus, dat meer dan tien minuten aanhield.

Bron: BELGA

Met Close maakte Dhont een film over vriendschap en verantwoordelijkheid. De film volgt de dertienjarige Léo en Rémi, die vrienden zijn zolang ze zich kunnen herinneren, tot een ondenkbare gebeurtenis hen scheidt. De nieuwkomers Eden Dambrine en Gustav De Waele vertolken de jonge vrienden. Ook de Belgische actrice Emilie Duquenne en de Franse actrice Léa Drucker hebben hoofdrollen.

LEES OOK. Belgen klaar om filmfestival van Cannes te veroveren: “Deze keer hoeven we de film niet naakt op de fiets te promoten” (+)

In 2018 maakte Dhont naam op de Croisette met zijn langspeeldebuut Girl. Hij won er de Camera D’Or voor beste debuutfilm. Binnen de selectie Un Certain Regard won hoofdrolspeler Victor Polster de prijs voor beste acteerprestatie en de film werd bekroond met de prijs van de internationale fimcritici (Fipresci). Girl rijfde ook de Queer Palm binnen.

Close is een productie van Menuet, Diaphana Films, Topkapi Films en Versus Production in coproductie met VTM en RTBF. De film kwam tot stand met de steun van onder meer het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), het Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles (CCA) en Tax Shelter van de federale overheid.

 

 ©  REUTERS

Aangeboden door onze partners

Lees ook