Johan Heldenbergh “gelukkig en fier” na Prijs Un Certain Regard op filmfestival van Cannes

 

 ©  AFP

Johan Heldenbergh is “erg gelukkig en fier” dat “Les Pires”, waarin hij een ingehuurde Vlaamse filmregisseur vertolkt, op het filmfestival van Cannes de Prijs Un Certain Regard gewonnen heeft.

evdgBron: BELGA

Het gaat om de hoofdprijs in de sectie die gewaagde en originele films van minder bekende makers wil eren. “Maar ook als toeschouwer vind ik het wel verdiend”, zegt Heldenbergh. “Deze film heeft werkelijk alles: hij is ontroerend, grappig, intelligent en een beetje gevaarlijk. Vooral ben ik ook gelukkig en fier voor al die vrouwen die de film hebben gemaakt: de producente, de scenariste en de twee filmmaaksters. En eveneens voor de jonge acteurs die ongelooflijk goed zijn”.

“Les Pires” is de eerste langspeelfilm van de Franse regisseurs Lise Akoka en Romane Gueret. Heldenbergh speelt de rol van filmregisseur Gabriel die met vier jongeren uit een volkswijk in de Noord-Franse kustplaats Boulogne-Sur-Mer een film probeert te maken. De vier personages, Ryan, Lili, Jessy en Maylis, zijn de slechtste tijdens de audities, zoals de titel aangeeft. Ze hebben alle vier hun problemen.

De film werd vorige zondag bij zijn wereldpremière in Cannes met een daverend en minutenlang applaus onthaald.

 

 ©  REUTERS

Aangeboden door onze partners

Lees ook