Nieuwste film van regisseur Lukas Dhont mag Film Fest Gent openen

 

 ©  Vianney Le Caer/Invision/AP

Gent -

De nieuwste langspeelfilm Close van regisseur Lukas Dhont zal de 49ste editie van Film Fest Gent openen. Dat maakte de organisatie vrijdag bekend.

Simon DekaezemakerBron: Belga

De opvolger van ‘Girl’, Dhonts debuut, ging donderdagavond onder luid applaus in wereldpremière op het Filmfestival van Cannes. De film is één van de genomineerden voor de Gouden Palm en wordt getipt als kanshebber. De beslissing valt vandaag (zaterdag, red.)

Dhont heeft een lange voorgeschiedenis met het Gentse filmfestival. “Als festival hebben we deze filmmaker zien groeien via zijn kortfilms en zijn debuutfilm ‘Girl’ waarmee we het festival in 2018 konden openen”, zegt programmadirecteur Wim De Witte.

“In zijn nieuwe film toont hij opnieuw zijn meesterschap in het vertellen van diepmenselijke verhalen. ‘Close’ ontroerde ons en we kunnen niet wachten om het Belgische publiek te laten kennismaken met de film”, besluit De Witte. Het Gentse filmfestival gaat van start op dinsdag 11 oktober.

LEES OOK. Lukas Dhont over zijn kanshebbende film ‘Close’ in Cannes: “Natuurlijk wil ik die Gouden Palm winnen, maar ik wil ook van dit bijzondere moment genieten”

 

 ©  PHOTOPQR/LE PARISIEN/MAXPPP

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent