Renner maakt misbaar richting sprintende Remco Evenepoel: “Als je als eerste in de bocht komt, snij je altijd wat af”

 

In een sprint van een klein groepje was Remco Evenepoel zaterdag de beste in de voorlaatste rit van de Ronde van Noorwegen. In volle inspanning maakte Luke Plapp (INEOS) echter misbaar.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Remco Evenepoel schiet zowaar raak in sprint in Noorwegen: “Ik ben verrast, in mijn eerste jaren wist ik dat ik in zo’n sprint altijd laatste zou worden”

“Ik ging als eerste de laatste bocht in en ging in een rechte lijn. Ik denk dat het een beetje hetzelfde verhaal is als in de Giro gisteren”, legt de renner van Quick Step - Alpha Vinyl uit. “Als je als eerste in de bocht komt, snij je altijd wat af. In de laatste rechte lijn ben ik aan de rechterkant van de weg gebleven. Ik heb met Plapp gepraat en toen ik hem vroeg of ik iets verkeerd heb gedaan, zei hij van niet en dat hij gewoon te laat was om mij in te halen.”

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Overigens was het voor Evenepoel niet de allereerste keer dat hij een sprint won. Bij de profs wel, maar bij de jeugd schoot hij al wel eens raak op deze manier.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten