Starten en scoren: Cyriel Dessers luidt basisdebuut bij Nigeria in met goal tegen Mexico

Cyriel Dessers mocht zaterdagavond voor het eerst in de basis starten bij de nationale ploeg van Nigeria. De spits van Feyenoord bedankte met een goal tijdens een vriendschappelijke partij tegen Mexico. Meteen zijn eerste voor Nigeria.

Jens Heylen

De openingsgoal van Gimenez werd nog voor het uur uitgewist door Dessers, maar een paar minuten later maakte diens ploegmaat William Troost-Ekong een eigen doelpunt. Nigeria verloor in het Amerikaanse Dallas uiteindelijk met 2-1.

Dessers verloor woensdag met Feyenoord de finale van de Conference League tegen AS Roma (1-0). De huurling van Racing Genk werd met tien doelpunten wel topscorer van het nieuwe Europese bekertoernooi. Feyenoord hoopt de geboren Belg te kunnen overnemen van Genk, dat 4 miljoen euro voor de 27-jarige spits wil hebben.

Dessers moest na de verloren finale in Tirana meteen door naar de Verenigde Staten, om aan te sluiten bij het Nigeriaanse elftal. De “Super Eagles” van de nieuwe bondscoach José Peseiro spelen donderdag op Amerikaanse bodem ook een oefeninterland tegen Ecuador.

Bekijk hieronder de allereerste goal van Dessers voor Nigeria, met dank aan de Mexicaanse goalie:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten