Geen Champions League-zege, toch groot feest in Liverpool: “Zelfs als niemand op deze wereld begrijpt waarom we zo’n parade gaan houden”

 ©  REUTERS

Hoewel Liverpool zaterdagavond in Parijs de finale van de Champions League verloor, wordt het team zondag toch gehuldigd in de stad. Trainer Jürgen Klopp riep de supporters op om, ondanks de teleurstelling, zijn spelers toe te juichen tijdens een parade door de stad.

Pieter-Jan Calcoen

“Zelfs als niemand op deze wereld begrijpt waarom we zo’n parade hebben, gaan we het toch doen”, zei Klopp. “Ik hoop dat iedereen die in de gelegenheid is naar Liverpool komt om met elkaar een fantastisch seizoen te vieren. Het is niet geëindigd zoals we wilden, maar zo zijn de feiten.”

De ‘Reds’ wonnen de League Cup en de FA Cup. De ploeg van Klopp greep in de Premier League net naast de titel. Manchester City had na 38 wedstrijden 1 punt meer. In de finale van de Champions League lukte het Liverpool maar niet om Real-doelman Thibaut Courtois te passeren. De Spaanse kampioen pakte de winst dankzij een doelpunt van Vinícius Júnior (1-0).

“Ik denk dat Real Madrid één schot op doel heeft gehad. En dat was de goal”, zei Klopp. “Mijn jongens hebben een buitengewoon goed seizoen gespeeld. De twee competities die we niet konden winnen, hebben we met het kleinst mogelijke verschil verloren: 1 punt, 1-0. Ik hoop dat de jongens zich na een nachtje slapen realiseren wat voor speciaals ze dit seizoen hebben gedaan.”

Real Madrid viert zondagavond op het Plaza de Cibeles in de Spaanse hoofdstad dat het voor de veertiende keer kampioen van Europa is geworden.

 ©  REUTERS

 ©  REUTERS

 ©  REUTERS

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten