Wielrennen Junioren Belgisch kampioenschap in Moorslede

Vroege vluchter Gauthier Servranckx solo naar de titel: “Ik heb gestampt tot de laatste meter”

Gauthier Servranckx viert zijn Belgische titel bij de junioren.

Gauthier Servranckx viert zijn Belgische titel bij de junioren. © Marc Van Hecke

Eerstejaars Gauthier Servranckx kroonde zich zondag in Moorslede verrassend maar verdiend tot Belgisch kampioen bij de junioren. “Zonder demarrage reed ik Sil Van Daele uit het wiel.”

Na een drietal ronden kwamen negen renners aan het commando. Naast Servranckx waren ook thuisrijder Laurens Plancke, Viggo Van Neste, Wies Verdonck en Victor Vaneeckhoutte present. Na een lange achtervolging konden drie concurrenten aansluiten. Bij het ingaan van de slotronde bundelden Servranckx en Van Daele de krachten. “Toen ik wegreed van mijn tegenstander, kwam het peloton opzetten. Ik moest blijven stampen tot de laatste meter. En of ik het lastig kreeg. Het was na zo’n slopende koers bijna op.”

“Deze triomf had ik niet verwacht. Sinds mijn aspirantenperiode had ik niet meer gewonnen. Door corona kon ik niet veel koersen als nieuweling. Vandaar ook dat ik me niet zo goed voel in een groot peloton. Ik ga het liefst mee in de vroege vlucht. Niemand stak zich weg, maar het draaide toch niet altijd even vlot rond. Van winnen durfde ik pas helemaal op het einde te dromen”, besloot de Zwevezelenaar van Cycling Team Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare.

Gauthier Servranckx volgt Waregemnaar Jakov Beirlaen op als nationaal kampioen. Kamiel Eeman werd tweede voor Yarno Van Herck. Bert Bolle was twintigste. (tvm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten