‘Thuis’ viert sprookjeshuwelijk met fans: “Bob en Tamara zijn een romantisch voorbeeld voor ons allemaal”

 ©  Karel Hemerijckx

Regen of niet, 1.700 ‘Thuis’-fans beleefden gisteren een hoogdag. Op de abdijsite van Herkenrode stroomden kijkers toe om met de acteurs het huwelijk van Tamara en Bob te vieren. Ze kregen de aflevering van vanavond – mét plottwist – er meteen bovenop.

Thuis-personages Tamara en Bob, gespeeld door Tine Priem en Christophe Haddad, gaven elkaar in de aflevering van vrijdag hun jawoord. Zondag beloofden ze elkaar opnieuw eeuwige trouw, en dat voor een livepubliek. In het bijzijn van collega-acteurs Yemi Oduwale, Katrien De Ruysscher, Nawfel Bardad-Daidj en Bram Spooren maakten ze er een volksfeest van. Mathias ‘Lowieke’ Vergels trad ook op met zijn band Het Goede Voorbeeld.

“Een unieke dag”, noemde Christophe Haddad het. “Omdat we vanmiddag iets konden teruggeven aan onze kijkers. We komen uit een periode waarin we elkaar zo lang niet hebben kunnen zien. Zonder onze fans bestaat Thuis niet.”

 ©  © VRT

Prachtige bruid

Twee van die enthousiaste kijkers zijn Eva en Line uit Hemiksem. “We komen van ver, maar wilden dit voor geen geld van de wereld missen”, zegt Eva. “Tamara is een prachtige bruid, ik hoop dat ik later ook zo mooi mag trouwen.” Vriendin Line knikt. “Bob is nog maar net heel ziek geweest in de serie: lymfeklierkanker. Het koppel staat dag en nacht voor elkaar klaar. Na elke tegenslag trekken ze elkaar weer naar boven. We weten dat het fictie is, maar toch zijn ze een realistisch voorbeeld van hoe liefde zou moeten zijn.”

Eva en Line. ©  Karel Hemerijckx

Nadat de tortelduiven hun geloften hernieuwden voor het joelende publiek dansten de aanwezigen mee de openingsdans. Samen met de acteurs keken ze al naar de aflevering van maandagavond. Vaak met verstomming, door de plottwists op het huwelijksfeest.

Kick

“Het was heel spannend”, verklapt superfan Hanne uit Maaseik. “We kunnen al vertellen dat we erg hebben moeten lachen met het personage Christine. Persoonlijk is Tamara mijn favoriet. Ik vind Tine Priem een prachtige vrouw. Zelf zou ik ook graag in het huwelijksbootje stappen. Of mijn jurk dan op die van Tamara zal lijken? Ze zag er oogverblindend uit, maar geef me toch maar de jurk waarin Nancy enkele jaren geleden trouwde: kort, een mooie rug en neklijn.”

“Samen kijken met onze fans geeft me zo’n kick”, zegt acteur Nawfel Bardad-Daidj. “Wij weten wat er gaat komen. Maar de reactie van al die mensen, daar doen we het voor.”

 ©  © VRT

 ©  VRT

 ©  © VRT

(lvk, dvg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook