Het was de 71 miljoen waard: Silvio Berlusconi is terug in de Serie A na promotie van Monza

 ©  EPA-EFE

Monza, de voetbalclub die in 2018 werd gekocht door zakenman en voormalig Italiaans premier Silvio Berlusconi, speelt volgend seizoen in de Serie A. Het versloeg in de finale van de play-offs in de Serie B Pisa.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Monza won donderdag in eigen huis het heenduel met 2-1. Na een spannende return, die Monza zondag in het stadion van Pisa onder het toeziend oog van Silvio Berlusconi won na verlengingen met 3-4 (3-2 na 90 minuten), promoveert het team voor het eerst naar de Serie A.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Promotie naar de Serie A was het doel dat de 85-jarige oud-premier zich had gesteld sinds hij de club kocht een jaar na de verkoop van AC Milan. Van Milan had hij in zijn meer dan 30 jaar aan het hoofd van de club (1986-2017) een gigant van het Europese voetbal gemaakt. Berlusconi zou sinds de overname in totaal 71 miljoen euro in de club gestoken hebben, met succes dus.

Monza vergezelt de twee clubs die rechtstreekse promotie uit de Serie B afdwongen: kampioen Lecce en Cremonese. Monza, dat als vierde eindigde in de competitie, moest barrages afwerken. Venezia, Genoa en Cagliari zakken naar de Serie B.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 ©  AP

Aangeboden door onze partners