Dochter (15) van vermoorde lerares in Uvalde neemt indrukwekkend afscheid van haar ouders: “Ik zal de rest van mijn leven voor jullie strijden”

Mensen herdenken de dodelijke slachtoffers naast een kartonnen bord van Irma Garcia. ©  REUTERS

De dochter van Irma Garcia, de lerares die werd doodgeschoten tijdens de schietpartij in Uvalde en wiens man twee dagen later stierf aan een hartaanval, heeft een indrukwekkend eerbetoon aan haar ouders geschreven.

jvhBron: The Mirror

Irma Garcia (48) werd dinsdag – net als haar collega-lerares Eva Mireles en 19 van hun leerlingen – doodgeschoten door Salvador Ramos. Haar man Joe stierf twee dagen later aan een hartaanval, volgens zijn familie een rechtstreeks gevolg van het verlies van de vrouw met wie hij 24 jaar lang getrouwd was.

Eén van de laatste dingen die de man deed, was bloemen neerleggen aan het gedenkteken voor de slachtoffers in het centrum van Uvalde. Na zijn dood werd daar een extra kruis aangebracht, met zijn naam erop.

LEES OOK. Joe (48) stierf aan ‘gebroken hart’ nadat zijn vrouw werd neergeschoten in school in Texas: kan dat écht?

Lyliana, de 15-jarige dochter van het koppel, kwam afgelopen weekend naar het gedenkteken om een boodschap te schrijven op het kruis van haar vader. “Papa, ik weet dat dit te veel was voor jou”, schreef ze. “Je hart kon het niet aan. Ik zal de rest van mijn leven strijden voor jou een mama. Jullie namen zullen niet vergeten worden.”

Joe en Irma Garcia zullen woensdag samen begraven worden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten