Triatlon Kwarttriatlon Berlare

Wouter Monchy kan het nog: “Nooit gedacht dat ik nog eens zou winnen”

Monchy.

Monchy.© MVH

Hij mag dan wel gestopt zijn met zijn internationale carrière, maar Wouter Monchy (37) kan het nog altijd. In Berlare, waar hij twintig jaar geleden voor het eerst aan de start kwam, werd hij nummer één in de kwarttriatlon.

“Twintig jaar geleden was ik hier voor het eerst van de partij”, aldus de naar Wichelen uitgeweken Berlarenaar. “De triatlon van het Donkmeer had voor mij altijd iets speciaals, maar dat ik nu voor de derde maal de hoogste trede van het podium kon halen, had ik nooit gedacht. Vorig jaar nam ik immers definitief afscheid van het Ironmancircuit. Ik bleef echter in beweging, aanvankelijk een zevental uur per week. Dat heb ik opgetrokken naar tien uur.”

“Ik was dan ook in de wolken toen ik vaststelde dat we na het zwemmen een kopgroepje van drie vormden. Samen met Sietse Burm en Niels Van Vooren luidde het devies: zo snel mogelijk doorrijden om te beletten dat er nog iemand uit de achtergrond terugkwam. Toen we met anderhalve minuut voorsprong aan de slotloop begonnen, droomde ik al van de derde podiumplaats. Maar er zat blijkbaar meer in toen Burm afhaakte. Van Vooren ging er meteen vandoor. In de finale kreeg ik plots mijn concurrent in het vizier. Toen ik op anderhalve kilometer van de eindstreep overnam, botste ik tegen een borduurrand. Ik kwam ten val, maar dat deed ook Van Vooren. We krabbelden snel overeind, want we hoorden dat Jelle De Wispelaere aan het naderen was. Maar ik hield stand, al was het met zeven luttele seconden.” (wgo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten