Afscheid van een legende: Angel Di Maria zwaait na het WK het Argentijns voetbalelftal uit

 

 ©  EPA

Ángel di Maria neemt na het WK voetbal in Qatar (21 november-18 december) afscheid als international. Het is tijd dat anderen het van hem overnemen in het Argentijnse voetbalelftal, zei de 34-jarige aanvaller.

Martijn GoethalsBron: BELGA

“Na het WK is het mooi geweest. Er zijn inmiddels genoeg spelers die het niveau hebben en steeds beter worden. Bovendien zou het een beetje egoïstisch zijn om na zoveel jaren en na alles wat ik heb gewonnen nog door te gaan”, aldus Di Maria in aanloop naar de vriendschappelijke interland tegen Italië woensdag in het Wembley-stadion van Londen.

Di Maria kwam tot nog toe 121 keer uit voor Argentinië en maakte 24 interlandgoals. Hij maakte vorig jaar het winnende doelpunt voor de Argentijnen in de finale van de Copa America tegen Brazilië. Komende winter speelt hij normaal gesproken zijn vierde WK. Zijn beste resultaat is een verloren finale in 2014.

Di Maria verlaat deze zomer Paris Saint-Germain en is nog op zoek naar een andere club. Met de Parijzenaars pakte hij zijn vijfde Franse titel. Voordien won hij ook al titels in Portugal (Benfica) en Spanje (Real Madrid).

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten