Voetbal 2de / 3de provinciale

T1 Nick De Groote ruilt SK Staden voor FC Poperinge

 

 © VDB

Nick De Groote (36) wordt komend seizoen de nieuwe T1 van tweedeprovincialer FC Poperinge, als opvolger van de ontslagen Dave Van Moerkercke. De Groote degradeerde dit seizoen met SK Staden naar derde provinciale.

Nick De Groote was als speler actief bij o.a. Torhout, Coxyde, Bornem, Deinze en Oostnieuwkerke. Hij startte zijn trainerscarrière bij Oostduinkerke en integreert graag jeugdspelers in de A-kern. Het feit dat hij door zijn jaar bij Staden de 2B-reeks kent, speelde een belangrijke rol in de uiteindelijke beslissing van FC Poperinge.

SK Staden moet dus wel nog op zoek naar een nieuwe trainer. “Een nieuwe klop na de degradatie”, zucht sportief manager Bart Bruneel. “Dit komt hard aan en het gebeurt rijkelijk laat, maar zo werkt het blijkbaar in voetbal. Wij staan machteloos. Toch willen we niet bij de pakken blijven zitten. Ik heb gelukkig nog een lijstje met kandidaat-trainers van vorig jaar liggen. Het is de bedoeling dat we ze allemaal snel contacteren en een keuze maken.” (av, kv)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten