Voetbal 2de & 3de afdeling VV

Seizoen is nog bezig, maar daar zijn de nieuwe reeksindelingen al

KM Torhout promoveert van derde naar tweede afdeling. 

KM Torhout promoveert van derde naar tweede afdeling. © VDB

Het voetbalseizoen 2021-2022 is nog niet helemaal afgelopen, maar het nieuwe staat alweer voor de deur. De reeksindelingen in tweede en derde afdeling staan zo goed als vast.

In de barrage voor een plaats in eerste nationale verdedigt Mandel United donderdag in Tubeke nog een 6-2-voorsprong uit de heenmatch. De kalendermakers zaten echter niet stil en maakten al het ontwerp voor de nieuwe reeksindeling op voor tweede en derde afdeling, mét een scenario voor als Mandel toch nog naar tweede zou degraderen.

Tweede A bestaat integraal uit 18 (!) West- en Oost-Vlaamse ploegen. De blijvers Westhoek, Harelbeke en Gullegem zagen Menen en Zwevezele (en Ninove en Ronse) uit de reeks verdwijnen, maar verwelkomen nu de promovendi Oostkamp en KM Torhout (en Erpe-Mere). Ook de U23-teams van Cercle Brugge en Zulte Waregem maken hun intrede. Aalst verhuist van de B- naar de A-reeks, tenzij Mandel alsnog zou degraderen.

Ook voor derde afdeling werd al een voorstel overgemaakt aan de clubs. Anzegem is de enige West-Vlaamse blijver in de fel gewijzigde A-reeks. Oostkamp en KM Torhout promoveerden, net als Erpe-Mere en Lebbeke. Lochristi viel weg, terwijl Melsele, Sint-Niklaas en Rhodienne De Hoek zakten. Er zijn dus acht nieuwkomers: Wielsbeke, Wervik, Rumbeke en Roeselare-Daisel voor West-Vlaanderen, en Aalter, Drongen, Kalken en Elene-Grotenberge voor Oost-Vlaanderen.

De clubs kunnen schriftelijke opmerkingen overmaken tot en met zondag 5 juni. Op woensdag 8 juni valt in principe de eindbeslissing. (kv)

Voorstel 2de afdeling A VV: U23 Zulte Waregem, U23 Cercle Brugge, Oostkamp, KM Torhout, Westhoek, Gullegem, Harelbeke, RC Gent, Oudenaarde, Wetteren, Merelbeke, Petegem, Zelzate, Lokeren-Temse, Erpe-Mere, Brakel, Dikkelvenne en Aalst (of Mandel)

Voorstel 3de afdeling A VV: Anzegem, Wervik, Wielsbeke, Roeselare-Daisel, Rumbeke, Hamme, Drongen, Elene-Grotenberge, Lede, Voorde-Appelterre, Kalken, Aalter, Stekene, Overijse, Eppegem, Wolvertem Merchtem

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten