Simpelweg te duur: Feyenoord koopt Cyriel Dessers niet

 

 ©  EPA-EFE

Cyriel Dessers speelt komend seizoen niet in het shirt van Feyenoord. De aanvaller werd dit seizoen gehuurd van KRC Genk, maar is simpelweg te duur voor de Rotterdammers.

Telegraaf

Na de finale van de Conference League van vorige week tegen AS Roma was al duidelijk geworden dat Feyenoord niet zover wil gaan voor de Nigeriaan international als enkele buitenlandse clubs. Naast de koopsom van 4 miljoen euro zit er ook een groot salarispakket aan de 29-jarige Dessers vast, waardoor de totaalinvestering meer dan 10 miljoen euro zou gaan bedragen.

Dessers had dit seizoen een grote aandeel in het Europese succes van Feyenoord. Met tien goals in de Conference League was hij cruciaal in het bereiken van de finale in Tirana. In de Eredivisie scoorde hij nog eens negen keer en ook was hij eenmaal trefzeker in de KNVB-beker.

Robin van Persie

Wel werd er bij Feyenoord dinsdag een handtekening gezet. Robin van Persie blijft langer aan de club verbonden als jeugd- en veldtrainer. Zijn aflopende verbintenis is met twee seizoenen verlengd tot en met de zomer van 2024.

“Terugkijkend op mijn eerste jaar als trainer heb ik ontzettend veel geleerd en genoten”, evalueert Van Persie op de website van de club. “Het mooiste van het trainersvak is dat je spelers dingen ziet oppikken en daardoor iedere dag beter ziet worden. Ook volgend seizoen bestaat mijn trainingsgroep uit zeer talentvolle spelers en zal het weer een mooie uitdaging zijn om daarmee aan de slag te gaan.”

Van Persie heeft bij Feyenoord het elftal tot zestien jaar onder zijn hoede. Daarnaast is hij als spitsentrainer actief bij het eerste elftal.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten