Wielrennen Elite

Attente Arjen Livyns is zesde in Gullegem Koerse: “Klaar voor belangrijke periode”

Gullegem Koerse kreeg met Remco Evenepoel de gedroomde winnaar. Sasha Weemaes en Jarne Van Grieken flankeerden hem op het podium. © Bart Vandenbroucke

Arjen Livyns mocht in de 78ste Gullegem Koerse na de ongenaakbare Remco Evenepoel spurten voor de tweede prijs. “Mijn conditie zit in de lift”, vertelde de sterkhouder van Bingoal-Pauwels Sauces Wallonie Bruxelles.

Michel Vanden Heede

Ploegmaats Stijn Steels en Remco Evenepoel zorgden voor een verschroeiende start in het ‘wereldkampioenschap van de kermiskoersen’. Tom Portsmouth en Sasha Weemaes konden hun wagonnetje aanhaken. De kloof van het viertal steeg tot boven de minuut. Door tegenstoten van onder meer Sep Vanmarcke kwam het peloton rond het uur dan toch naderbij. Een groep van dertien, met onder meer Arjen Livyns, Julien Vermote, Maxime De Poorter, eerstejaarsbelofte Jelle Harteel, Oliver Naesen en Greg Van Avermaet, maakte de sprong.

De leiders waren snel definitief buiten schot. Met nog bijna vijftig kilometer voor de boeg versnelde Evenepoel. De reactie kwam van Van Avermaet. Bij de tweede poging van Evenepoel was Livyns bij de les. Het tempo stokte nooit. Na een versnelling van Steels nam Evenepoel over. In twee schuifjes kwamen Livyns, Van Avermaet, Weemaes, Jarne Van Grieken en Angus Lyons aansluiten. Voor Evenepoel ging het nog niet snel genoeg. Op elf kilometer van het einde stoof hij onhoudbaar weg. De renner van Quick Step-Alpha Vinyl volgde zijn ploeggenoot Stan Van Tricht op. Weemaes regelde de spurt voor de tweede plaats. Van Grieken werd derde. Van Avermaet viel naast het podium.

Arjen Livyns drong niet aan in de sprint, maar kon terugblikken op een sterke prestatie. “Het gaat de goede richting uit met mijn vormpeil”, vertelde de klassiekerspecialist. “De Franse rittenkoers Boucles de la Mayenne was een ideale aanloop naar de junimaand. Er breekt een belangrijke periode aan. Via de Brussels Cycling Classic en Dwars door het Hageland gaat het richting de Baloise Belgium Tour. Ook het BK in Middelkerke heb ik aangestipt.”

Stijn Steels spurtte naar de zevende prijs. Maxime De Poorter, die zondag knap elfde werd in de Marcel Kint Classic in Zwevegem, was achtste. Komend weekend wil hij op zijn elan doorgaan in de Brussels Cycling Classic. Julien Vermote werd elfde. Jelle Harteel kwam als veertiende over de finish.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten