Suikerrock vult affiche verder aan met Emma Bale, Kelis en Zucchero

 ©  dvg

Het Tiense festival Suikerrock heeft woensdag drie extra namen toegevoegd aan de affiche. Emma Bale, Kelis en Zucchero openen op donderdag 28 juli het festival.

ltoBron: BELGA

Het Belgische poptalent Emma Bale speelde in 2016 een eerste keer op Suikerrock. In de jaren nadien volgden er verschillende nieuwe singles, zoals Cut Loos en Curaçao. Vorig jaar is haar debuutplaat Retrospect verschenen. 

Zucchero, Italiaans voor ‘suiker’, kon niet ontbreken op Suikerrock. De Italiaanse zanger raakte eind jaren 1980 internationaal bekend met het album ‘Oro Incenso e Birra’. Eind 2021 bracht hij zijn vijftiende album uit: voor het eerst is het een plaat met alleen maar covers, met nummers van onder meer Chris Isaac en Coldplay, en samenwerkingen met onder andere Bono. 

De Amerikaanse zangeres Kelis zal tot slot de openingsdag van Suikerrock mee verzorgen. Kelis is onder meer bekend van de hits ‘Caught out there’, ‘Good stuff’ en ‘Milkshake’.

Eerder waren al enkele grote namen bevestigd voor het Tiense festival. Zo komen onder meer The Sisters of Mercy, The Chemical Brothers, Tom Jones, White Lies, Therapy? en De Mens. Meer namen worden binnenkort aangekondigd. 

Suikerrock vindt plaats aan het Bietenplein van de Tiense Suikerraffinaderij van 28 tot en met 31 juli.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten